Σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Αγρινίου [HDvideo]

Στο Κοινωνικό Ιατρείο θα προσφέρουν οι ειδικευόμενοι όσο διαρκέσει η επίσχεση
Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι ειδικευόμενοι γιατροί στο νοσοκομείο Αγρινίου. Οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους από τις αρχές του έτους και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας μέχρι να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα, παρά τη διαβεβαίωση του Υπουργείου Υγείας ότι θα πληρωθούν στις 27 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ειδικευόμενοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για όσο καιρό διαρκέσει η επίσχεση εργασίας στο Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Αγρινίου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Απ. Ξυλωμένος και η εκπρόσωπος των ειδικευόμενων γιατρών Αντωνία Κορομπίλη μίλησαν στην webtv του myagrinio.gr για το θέμα.

Δείτε αναλυτικά όσα είπαν στην webtv του myagrinio.gr

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αποχή των 25 περίπου ειδικευόμενων γιατρών δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στη λειτουτργία του νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση των ασθενών, αφού για παράδειγμα δεν θα μπορούν να γίνονται πια τακτικά ιατρεία. “Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και καλύψουμε τα επείγοντα περιστατικά με ειδικευμένους γιατρούς” λέει ο Απ. Ξυλωμένος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας και προσθέτει “θα προσπαθήσουμε με τους ειδικευμένους, γιατί είναι και αυτοί σε έλλειψη, υπάρχει ένας γιατρός στην παθολογική για 50 ασθενείς συν τα επείγοντα…”

Από την πλευρά των ειδικευόμενων γιατρών η Αντωνία Κορομπίλη λέει χαρακτηριστικά για την επίσχεση και τα χρήματα που τους οφείλονται “Εμείς με αυτά τα χρήματα ζούμε… Για επτά εφημερίες παίρνουμε 500 ευρώ και έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε έως και 12 εφημερίες και αυτά τα χρήματα για τις επιπλέον εφημερίες τα παίρνουμε μετά από ενά χρόνο, όπως και για τις διακομιδές και αν τα πάρουμε…”. “Είναι μια κίνηση απελπισίας από τη μεριά μας, έχουμε φτάσει στα όρια της αντοχής μας” δηλώνει ακόμη και προσθέτει “Δεν είναι δυνατόν να μας υποχρεώνουν να κάνουμε 12 εφημερίες, να μην έχουμε προσωπική ζωή και να έχουμε και οικονομικό πρόβλημα. Πως θα λειτουργήσω;”