Ο Νίκος Κορδόσης παρουσιάζει «Το Μεσολόγγι που έφυγε»

Η «Διέξοδος» παρουσιάζει το νέο λεύκωμα που εξέδωσε με παράλληλη έκθεση ασπρόμαυρων φωτογραφιών
Έκθεση ασπρόμαυρων φωτογραφιών με το τίτλο “Το Μεσολόγγι που έφυγε” και παράλληλη παρουσίαση ομώνυμου λευκώματος σε συγγραφική επιμέλεια Νίκου Κορδόση.

Για την χρονική αυτή απόσταση που καλύπτει την περίοδο της εκατονταετίας 1870 – 1970 ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Κοινωφελούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Διέξοδος» Νίκος Κορδόσης συνέγραψε ένα λεύκωμα αναμνήσεων που θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 16 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ στο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» παράλληλα με έκθεση ασπρόμαυρων φωτογραφιών που περιέχονται στο λεύκωμα για ένα Μεσολόγγι που έφυγε ανεπιστρεπτί.

Μία έκθεση και ένα λεύκωμα που γίνονται καράβι για ένα ταξίδι πίσω στο χώρο – χρόνο με επιβάτες όλους, όσοι ήταν, είναι ή αισθάνονται Μεσολογγίτες. Ένα ταξίδι που προκαλεί στους παλαιούς ανάκληση – ανάσυρση της μνήμης και στους νέους μια φαντασιακή – ονειρική “βουτιά” σε όμορφα χρόνια που έφυγαν και που ποτέ δεν γνώρισαν.Μέσα από την έκθεση και αντίτοιχο βιβλίο του Ν.Κ το Μεσολόγγι του Χθές συστήνεται στο Μεσολόγγι του Σήμερα.

Διάρκεια έκθεσης : 16 Μαίου έως 14 Ιουνίου 2015
Είσοδος ελεύθερη