Χωρίς ικανοποιητικές απαντήσεις από την ΥΠΕ οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Μόνο ικανοποιημένη δεν είναι η αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου από την συνάντηση που είχαν σήμερα με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Γιαννόπουλο. Στην πρόσφατη Γενική τους Συνέλευση αποφασίσθηκε να ζητήσουν από αύριο τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ να ανακληθούν οι αποφάσεις για μετακινίσεις προσωπικού απο το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο. Η απάντηση που έλαβαν είναι ότι η ΥΠΕ δεν μπορεί να παρέμβει στις αποφάσεις της διοίκησης των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, παρά μόνο να κάνει σχετική αναφορά στο Υπουργείο.

Ακόμη όσον αφορά την κατανομή 906 θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού που έκανε πρόσφατα το Υπουργείο για την προκήρυξη που πρόκειται να “τρέξει” και το γεγονός ότι για τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας δεν προβλέπεται ούτε μια θέση, από την πλευρά της ΥΠΕ η απάντηση ήταν ότι -υποτίθεται- δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στον οργανισμό. Απάντηση που προκαλεί εύλογες απορίες και το ερωτηματικό αν η διοίκηση των νοσοκομείων είχε ή όχι υποβάλλει σχετικά αιτήματα. Πάντως ειπώθηκε από την πλευρά της ΥΠΕ πως κάποια κενά πιθανόν να καλυφθούν από 5μηνα προγράμματα.

Σε κάθε περίπτωση το Σωματειο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου θα προχωρήσει εκ νέου σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του, που είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει σε ρυθμούς κινητοποιήσεων και αντιδράσεων (π.χ συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, σταμάτημα των εισαγωγών ασθενών στο νοσοκομείο).