1000 τόνοι σκουπιδιών από τον δήμο αρχαίας Ολυμπίας στο ΧΥΤΑ Παλαίρου

Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων θα ξεκινήσουν να έρχονται σε λίγες μέρες από 30-5-2015, από τον δήμο αρχαίας Ολυμπίας στο ΧΥΤΑ Παλαίρου 1000 τόνοι αστικών στερεών απόβλητων.

Με την υπ.αρ. 1241/60975/21-5-2015 απόφαση του ασκούντος καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων νήσων κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, αποφασίστηκε η μεταφορά 1000 τόνων αστικών στερεών απόβλητων με ημερομηνία έναρξης 30-5-2015, απο τον δήμο αρχαίας Ολυμπίας στο ΧΥΤΑ Παλαιρου της 3ης Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στη θέση «Κακοπετριά» του Δ. Ακτίου -Βόνιτσας, Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Εδώ να τονίσουμε ότι σύμφωνα με το υπ. Αρ. 27/19-5-2015 έγγραφο του πρόεδρου του ΦΟΣΔΑ 3ης ΓΕΝ ΑΙΤ /ΝΙΑΣ κ. ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας , αναφέρεται οτι ο ΦΟΣΔΑ 3ης ΓΕΝ ΑΙΤ /ΝΙΑΣ (ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ) έχει την δυνατότητα οικονομικής διαχείρισης για απευθείας ανάθεση του έργου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου, και οτι οι εργασίες επισκευής που εκτελούνται θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 29-5-2015, αρα ο ΧΥΤΑ παλαιρου δύναται να δεχτεί τα αστικά απόβλητα των δήμων αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση της δημοτικής αρχής Ακτίου -Βόνιτσας και του δήμαρχου κ. Γ. Αποστολάκη, ενώ η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Ακτίου -Βόνιτσας αντέδρασε με σφοδρότητα καταθέτοντας αίτηση για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τον δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας.

πηγή : xiromeronews.blogspot.gr