Η αγωνιστική υπέρβαση, ο Χάβος και τα «όνειρα» της διοίκησης

Η χρονιά που μόλις τελείωσε άφησε πίσω της θετικά σημάδια που αν τα εκμεταλλευτούν από τη διοίκηση της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας μπορούν να χτίσουν ένα γερό οικοδόμημα στο οποίο να στηριχθεί για χρόνια ο Παναιτωλικός. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και οι αρνητικός αντίκτυπος της φυγής του προπονητή που χάρισε αυτή την επιτυχία στην ομάδα, του Μάκη Χάβου, η αποπομπή του οποίου δεν ήχησε ευχάριστα στα αυτιά των περισσότερων οπαδών του «Τίτορμου».

Του Σωτήρη Νούσια

Το joinsports αναλύει τα αίτια της άκομψης και απότομης για πολλούς απόφασης της διοίκησης να απομακρύνει τον προπονητή «έπειτα από απόφαση η οποία λήφθηκε από κοινού» σύμφωνα με το «πνεύμα» της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από την ΠΑΕ. Μια ΠΑΕ Παναιτωλικός που έχει οργανώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ομάδα ως προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις τις οποίες έχει δημιουργήσει, την στελέχωση σε έμπειρο και καταρτισμένο διοικητικό και αθλητικό προσωπικό αλλά και το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας της ΠΑΕ είναι αρκετά υψηλό και προσεγγίζει τα ευρωπαϊκά στάνταρ.

Ανάγκη επαναπροσδιορισμού της επικοινωνιακής πολιτικής
Ένα σημείο στο οποίο «χωλαίνει» θα λέγαμε ο Παναιτωλικός έχει να κάνει με τον τρόπο που επιλέγει να γίνεται πομπός ως προς τα συμβαίνοντα εντός ομάδας. Για να γίνουμε πιο σαφείς ο τρόπος με τον οποίο η ανακοίνωση άφηνε να εννοηθεί-διότι ποτέ δεν μπήκε στην πραγματική αιτία του «διαζυγίου» με τον Μάκη Χάβο- ότι επήλθε η διάσταση απόψεων και φιλοσοφίας ανάμεσα στην διοίκηση και τον προπονητή ούτε ξεκάθαρος είναι ως προς τα αίτια που οδήγησαν στο να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση, αλλά πολύ περισσότερο «συσκοτίζει» μπορούμε να πούμε τους πραγματικούς λόγους της αποπομπής του Μάκη Χάβου, παρά μας κάνει σοφότερους.

Ποιές είναι οι πραγματικές αιτίες αποπομπής του Μάκη Χάβου…;
Κάτι που καταμαρτυρούν στην κατακλείδα της ανακοίνωσης τους και οι «Guerreros» αφήνοντας σαφείς αιχμές ως προς τις πραγματικές αιτίες της φυγής του Μάκη Χάβου, τις οποίες καλούν τον κ.Κωστούλα και την διοίκηση να αποκαλύψουν.Τι παραπάνω άλλωστε να έκανε η ομάδα του Παναιτωλικού την φετινή χρονιά από την στιγμή που η καλύτερη θέση της ιστορίας της ήταν η 9η πέρυσι ενώ φέτος κατέλαβε την 7η ,φθάνοντας μια «ανάσα» από την συμμετοχή της ομάδας στα play-off της Σούπερλίγκας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
Η κατάλληλη ποδοσφαιρική δομή αναλογικά με το έμψυχο δυναμικό
Μια ομάδα με την κατάλληλη ποδοσφαιρική φιλοσοφία και λογική ανάλογη με την δυναμικότητα του έμψυχου δυναμικού της. Με όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος ρόστερ και ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να προσφέρουν το κάτι διαφορετικό σε ομάδες μεγαλύτερου βεληνεκούς στην κατηγορία (τρανό παράδειγμα ο Μαρτίνες που μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό ή ο Βιγιαφάνες που ακούστηκε αρκετά για την ΑΕΚ αλλά και τους πρωταθλητές Ελλάδας).

Ο Παναιτωλικός που είναι αλήθεια πως «πάσχει» ακόμη από παίκτες έτοιμους να «τροφοδοτήσουν» μέσω της Κ-20 την πρώτη ομάδα αναπληρώνοντας άμεσα την αγωνιστική «δυσπραγία» που πιθανόν να προκληθεί από τις συνεχόμενες πωλήσεις με επενδυτικό πρόσημο και χαρακτήρα όπως αυτή του Μαρτίνες. Για μια ομάδα που τώρα χτίζεται σε πιο στέρεες «βάσεις» ώστε να αποτελέσει μαζί με τον ΠΑΣ τον δεύτερο ισχυρό ανταγωνιστικό πόλο της περιφέρειας, σ΄’ένα πρωτάθλημα που έχει ανάγκη τέτοιες ομάδες για να αποκτήσει επιτέλους ένα διαφορετικό «χρώμα» περιεχόμενο και ουσία ώστε να ανέβει και η εμπορική αξία του προϊόντος όπως και το ίδιο το άθλημα. Η επιστροφή των ΑΕΚ και Ηρακλή σίγουρα συντείνει προς αυτό, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο Παναιτωλικός πρέπει να θεωρεί πως πλέον ήρθε η ώρα να «γεμίσει» το ταμείο,συνεχίζοντας με αυτούς που θα επιθυμούν να παραμείνουν και μπορούμε οικονομικά να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε. Σ’αυτή την περίπτωση πιο πιθανή φαντάζει η μακροπρόθεσμη συρρίκνωση στα όρια του εφικτού, παρά μια «εκτόξευση» στην λογική του τίποτα δεν είναι αδύνατο αρκεί να έχεις όραμα και σχέδιο για να το πετύχεις.

πηγή : joinsports.gr