Πειθαρχική δίωξη κατά του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου ζητά η 6η ΥΠΕ

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Βλάχος

Mε έγγραφό της προς τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή η 6η ΥΠΕ ζητά την πειθαρχική δίωξη του διοικητή του Γ.Ν Αιτωλοακαρνανίας Γιώργου Βλάχου. Εκτιμάται ότι με την κίνηση αυτή περισσότερο θα ασκηθεί πίεση προς το Υπουργείο για την άμεση αντικατάσταση του διοικητή, παρά θα γίνει κάτι επί της ουσίας, από τη στιγμή που ο Γ. Βλάχος τελεί εδώ και ένα μήνα περίπου υπό παραίτηση.

Η 6η ΥΠΕ λοιπόν ζητά την πειθαρχική δίωξη κατά του διοικητή, επειδή δεν έχει συνεργαστεί και συμμορφωθεί με τις οδηγίες της ΥΠΕ σε θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Επίσης σύμφωνα με την ΥΠΕ ο Γ. Βλάχος προέβη σε αυθαίρετες υπηρεσιακές μεταβολές και δεν συμμορφώθηκε με το αίτημα της 6ης ΥΠΕ για ανάκλησής τους. Τέλος η πειθαρχική του δίωξη ζητείται γιατί ο διοικητής σύμφωνα πάντα με την ΥΠΕ απείλησε τους ειδεκεύομενους ιατρούς που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, παρά τις αντίθετες οδηγίες που έχει λάβει από την 6η ΥΠΕ.

Ακόμη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr τα τελευταία 24ωρα το κλίμα μεταξύ των γιατρών στο νοσοκομείο Αγρινίου είναι ιδιαίτερα τεταμένο και αυτό γιατί υπάρχουν καταγγελίες για διακρίσεις από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου όσον αφορά την αποπληρωμή των εφημεριών των γιατρών που ανήκουν στο Νοσοκομείο και των γιατρών των Κέντρων Υγείας.