Πόσοι πραγματικά έχουν μείνει να ενδιαφέρονται στην Ελλάδα για το τι συμβαίνει γύρω μας;

Πριν από λίγες μέρες, διεξήχθησαν εθνικές εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία, σε μια από τις πλέον ισχυρές χώρες του πλανήτη. Χθες, οι πολίτες της Ιρλανδίας κλήθηκαν να αποφασίσουν μέσω δημοψηφίσματος για την καθιέρωση του γάμου ομοφύλων στη χώρα τους.

Σε λίγες εβδομάδες από σήμερα, στην Τουρκία θα διεξαχθούν οι πιο κρίσιμες εκλογές στη σύγχρονη Ιστορία της που ενδέχεται να σημάνουν είτε την αρχή του τέλους του Ταγίπ Ερντογάν είτε την οριστική (και σχεδόν συνταγματικά αμετάκλητη) εδραίωση της κυριαρχίας του. Στην ΠΓΔΜ η κυβέρνηση καταρρέει και ο αλβανικός αλυτρωτισμός φουντώνει.Κι αν όλα αυτά διεξάγονται «στο εξωτερικό» και δεν μοιάζουν να αφορούν με την Ελλάδα, στην Κύπρο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε βόλτα και ήπιε καφέ με το νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων και οι ελπίδες για επίλυση του Κυπριακού μοιάζουν περισσότερες από ποτέ στην εποχή μετά το σχέδιο Ανάν.

Για πόσα από τα παραπάνω έχετε διαβάσει κάτι βαθύ ή έστω εκτενές στα ελληνικά ΜΜΕ; Πόσα σχετικά αφιερώματα έχουν γίνει; Πόσες έκτακτες θεματικές εκπομπές; Πόσες εκδηλώσεις πανεπιστημίων ή επιστημονικών ομίλων έχουν διεξαχθεί ανά την Ελλάδα; Πόσοι πραγματικά έχουν μείνει να ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει γύρω μας;

πηγή : parapolitiki.com