Ανοχή για το νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση επιδεινώνεται

Παπαναστασίου: Σταμάτησαν οι μαύρες σημαίες και τα μηχανάκια για το νοσοκομείο!
Ακροθιγώς τέθηκε το θέμα της λειτουργίας του νοσοκομείου Αγρινίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Το θέμα τέθηκε με μορφή ερώτησης από τον Π. Μοσχολιό για τη λειτουργία του νοσοκομείου αλλά και την υπόθεση αξιοποίησης του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου. Εξέφρασε μάλιστα την απορία του από την δήλωση -σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης Τραπεζιώτη- του υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή ότι «περιμένει προτάσειςαπό την τοπική κοινωνία για την αξιοποίησή του».

Ο Γ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε τόσο με τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο και με αρμοδίους της 6ης ΥΠΕ για την κατάσταση που επικρατεί στο παλιό νοσοκομείο. Ανέφερε μάλιστα ότι αναμένεται ένα κλιμάκιο από το υπουργείο και την ΥΠΕ για να εξετάσει το χώρο του παλιού νοσοκομείου και να διαπιστώσει για ποιες χρήσεις θα μπορούσε να επαναχρησιμοποιηθεί. Και επανέλαβε ότι πρόταση του δήμου Αγρινίου να παραχωρηθεί το παλιό νοσοκομείο δήμο, ώστε στη συνέχεια τμήμα αυτού να παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο. Ο Γ. Παπαναστασίου έδειξε ανοχή προς την πλευρά του Υπουργείου λέγοντας ότι έχουμε μια νέα κυβέρνηση και ένα νέο υπουργό που πρέπει να βρει τον “βηματισμό του”. Πάντως διαπίστωσε με νόημα ότι «μετά τον Ιανουάριο τα μηχανάκια και οι μαύρες σημαίες, για το θέμα του Νοσοκομείου, εξαφανίστηκαν»…

Σε κάθε περίπτωση είναι εμφανές ότι όλοι δείχνουν ανοχή στην κατάσταση, παρά το γεγονός ότι αυτή επιδεινώνεται σε βαθμό που πλέον η Αιτωλοακαρνανία συνολικά να μένει οκτώ μέρες το μήνα χωρίς εφημερία καρδιολογικής κλινικής, ούτε στο Αγρίνιο, ούτε στο Μεσολόγγι.

Δ.Π