Ναι από Κατσιφάρα στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών – Ξεκινά διάλογος με τους δήμους

Σστο θέμα του μεταναστευτικού αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα συνηγορώντας στη δημιουργία μικρών, ανοικτού τύπου δομών φιλοξενίας μεταναστών.

Η Περιφέρεια θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό που αφορά στη διαχείριση σε τοπικό επίπεδο του μεταναστευτικού. Η πρόταση απορρέει από τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος από τις αρχές του Παλέρμο στην Ιταλία, που «εισέπραξε» ο Απόστολος Κατσιφάρας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή, στο πλαίσιο της συνάντησης των Περιφερειαρχών για το μεταναστευτικό. Βασική προϋπόθεση όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, είναι η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, των δήμων και των οργανώσεων αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, για το λόγο αυτό το επόμενο κιόλας διάστημα το θέμα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. «Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά σε ένα θέμα που το τελευταίο διάστημα διογκώνεται κυρίως στην Πάτρα», δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας για να προσθέσει «Έχουμε ένα τοπικό σχεδιασμό για να αντιμετωπίσουμε σε πρώτη φάση ανθρωπιστικά το πρόβλημα».

Πρόσφατα το ΑγρίνιοCulture.gr είχε κάνει διεξοδική αναφορά στους χώρους που εξετάζει η κυβέρνηση για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Αιτωλοακαρνανία.