Εξώδικο από τους αποσπασμένους γιατρούς στο διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου

Πληρώθηκαν μόνο τις εφημερίες ενός μήνα και όχι τριών, όπως οι γιατροί που ανήκουν στο νοσοκομείο
εξώδικοΕπέστρεψαν σήμερα στις θέσεις τους οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου Αγρινίου που το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας, λόγω των απλήρωτων εφημεριών τους από την αρχή του έτους. Ωστόσο τα προβλήματα για το νοσοκομείο Αγρινίου δεν σταματούν εδώ, αφού τα τελευταία 24ωρα έχει ανακύψει μείζον πρόβλημα με την καταβολή των εφημεριών των γιατρών που βρίσκονται στο νοσοκομείο Αγρινίου αποσπασμένοι από τα κέντρα Υγείας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί η αρμοδιότητα των Κέντρων Υγείας και γιατρών τους να έχει περάσει με νόμο που ψηφίστηκε επί Αδ. Γεωργιάδη στο Υπ. Υγείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες, όμως υπάρχει πάγια του εντολή του Υπουργείου Υγείας να πληρώνονται οι εφημερίες των αποσπασμένων γιατρών από τα νοσοκομεία στα οποία υπηρετούν.

Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ καταβλήθηκαν κανονικά οι εφημερίες του τελευταίου τριμήνου των γιατρών που ανήκουν στον οργανισμό του νοσοκομείου, 11 γιατροί αποσπασμένοι στο νοσοκομείο από τα κέντρα Υγείας πήραν χρήματα μόνο για τις εφημερίες ενός μήνα και παραμένουν απλήρωτοι για τους άλλους δυο και δεν αποκλείεται να προχώρησουν ακόμη και σε επίσχεση εργασίας, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για καταβολή των δεδουλευμένων τους, που κοινοποιήθηκε σήμερα με εξώδικη διαμαρτυρία προς το διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Γ. Βλάχο. Οι αποσπασμένοι από τα κέντρα Υγείας γιατροί θεωρούν αυθαίρετη και παράνομη την ενέργεια του διοικητή να μην τους καταβάλλει τα χρήματα για τις εφημερίες τους, ενώ εκτιμούν πως η ενέργεια του διοικητή έγινε κατόπιν πιέσεων μερίδας γιατρών που ανήκουν στον οργανισμό του νοσοκομείου Αγρινίου και οι οποίοι, όπως καταγγέλλεται, δεν δέχονταν να τους καταβληθούν χρήματα λιγότερα από αυτά που αναλογούσαν στους τελευταίους τρεις μήνες, ώστε να πληρωθούν όλοι οι γιατροί αποσπασμένοι και μη.

Πάντως οι αποσπασμένοι από τα Κέντρα Υγείας γιατροί συναντήθηκαν με το διοικητή του νοσοκομείου και του ζήτησαν να προχωρήσει στην υπογραφή των ενταλμάτων, ώστε να πληρωθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Με τον διοικητή πάντως να απαντά ότι περιμένει ακόμη ένα ποσό της ταξης των 10.000 ευρώ για να τους πληρώσει. Από την πλευρά τους οι αποσπασμένοι από τα Κέντρα Υγείας γιατροί δεν πείθονται και εμμένουν στην εξώδικη διαμαρτυρία σε πρώτη φάση, ενώ παράλληλα σκέπτονται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε κινητοποιήσεις.