Τριτοκοσμική η εικόνα των παιδικών χαρών του δήμου Μεσολογγίου καταγγέλλει η “Κοινωνία Μπροστά”

Η δημοτική παράταξη του Π. Παπαδόπουλου “Κοινωνία Μπροστά” ζητά με ανακοίνωσή της από τη δημοτική αρχή Μεσολογγίου να προχωρήσει άμεσα τουλάχιστον η πιστοποίηση μιας παιδικής χαράς ανά δημοτική ενότητα.

Αναλυτικά:
Σε λίγες μέρες τελειώνει η σχολική χρονιά. Οι μικροί μαθητές – μαθήτριες των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της περιοχής και οι γονείς τους θα αναζητούν μάταια, για πολλοστή φορά, την εξεύρεση ενός σύγχρονου και πιστοποιημένου χώρου – παιδότοπου, ώστε με ασφάλεια να καλύπτουν μέρος του ελεύθερου χρόνου τους.Είναι απαράδεκτο στον ευρύτερο Δήμο Μεσολογγίου να μην υπάρχει μία ασφαλής, οργανωμένη και πιστοποιημένη παιδική χαρά. Χορός δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ τα προηγούμενα χρόνια διατέθηκαν σε άχρηστα και εν πολλοίς ανύπαρκτα έργα “υποδομών” και ο ευαίσθητος χώρος της παιδικής ηλικίας ποτέ δεν προσεγγίστηκε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ανάλογη ευαισθησία.

Σήμερα λοιπόν επιβάλλεται ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε πρώτο στάδιο στην οργάνωση, λειτουργία και πιστοποίηση τουλάχιστον μιας (1) παιδικής χαράς – οργανωμένου παιδότοπου ανά δημοτική ενότητα.Ειδικότερα για την πόλη του Μεσολογγίου θεωρούμε ότι ενδείκνυνται δύο (2) χώροι: ο υπάρχων απέναντι από το ξενοδοχείο LIBERTY και μέρος του προβλεπόμενου για δημοπράτηση καταστημάτων στο λιμάνι Μεσολογγίου, αρμοδιότητας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.Ως προς το Αιτωλικό και τις Οινιάδες, οι υφιστάμενοι χώροι χρήζουν άμεσης αναδιοργάνωσης και πιστοποίησης. Οι πινακίδες ότι «Ο χώρος δεν είναι αδειοδοτημένος και ότι οι γονείς φέρουν την ευθύνη για τυχόν ατυχήματα» μπορεί προσωρινά να αποσείουν τυχόν ευθύνες, δεν λύνουν όμως επ’ ουδενί το πρόβλημα.
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» προτείνει και τις ενδεχόμενες πηγές χρηματοδότησης:
α) Ίδια έσοδα Δήμου – ΣΑΤΑ
β) Πράσινο Ταμείο
γ) Αυτοχρηματοδότηση μέσω δημοπράτησης από ιδιώτες (Λιμάνι Μεσολογγίου).

Επιβάλλεται λοιπόν να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία, διότι η όψη του Δήμου μας στον τομέα αυτό είναι τουλάχιστον τριτοκοσμική.