Άκτιο – Αμβρακία : Απειλές για απολύσεις από τον ανάδοχο, κινητοποίησεις οι εργαζόμενοι

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις των εργαζομένων στον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία με την κατασκευάστρια εταιρεία. Οι
εργαζόμενοι που βρίσκονται εδώ και καιρό σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους υπέβαλλαν μήνυση στην κατασκευάστρια εταιρεία, επειδή δεν παρέδωσε τις καταστάσεις μισθοδοσίας στο Υπουργείο. Η απάντηση από την πλευρά του αναδόχου ήταν να ενημερώσει τους εργαζομένους πως θα προβεί στην απόλυση όλων των εργαζομένων της πρώτης εργολαβίας του έργου.

Μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα δόθηκαν οι σχετικές καταστάσεις και σήμερα οι εργαζόμενοι έλαβαν τρεις μισθούς. Ωστόσο οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν νέες κινητοποίησεις αντιδρώντας στις απειλές της εταιρείας για απολύσεις. Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να υπάρξει νέα συνάντηση των εργαζομένων με τον αρμόδιο Υπουργό. Το Υπουργείο πάντως διαβεβαίωνε μέχρι πριν λίγο 24ωρα πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν σταδιακά από τις 5 Ιουνίου.

Αν και οι εργαζόμενοι κατά τη συνάντησή του στις αρχές Μαΐου με τον αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίτζη έλαβαν διαβεβαιώσεις πως θα δοθεί οριστική λύση στο θέμα μέχρι το τέλος του μηνός μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και το έργο παραμένει σταματημένο. Εκ των πραγμάτων πλέον το Υπουργείο καλείται να πάρει θέση… Εξάλλου ο Υπουργός έχει επιρρίψει την ευθύνη για το πάγωμα των εργασιών στην Κοινοπραξία και είχε εμφανιστεί αποφασισμένος πως η Κοινοπραξία θα κηρυχθεί οριστικά έκπτωτη, αν δεν επανεκκινήσει τις εργασίες.