Παρατάσεις σε δύο έργα ΕΣΠΑ στο Αγρίνιο

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται δεκάδες έργα ΕΣΠΑ σε όλη τη χώρα. Η στάση πληρωμών από την πλευρά του δημοσίου έχει μπλοκάρει την ομαλή εκτέλεση των παρεμβάσεων που είναι ενταγμένες στο ΕΣΠΑ και πρέπει πάση θυσία να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Αγρίνιο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τίμος Παπανικολάου έθεσε ερώτημα για τα έργα του ΕΣΠΑ, όπως το αποχετευτικό Μακρυνείας, Αγγελοκάστρου και Θεστιέων, τα οποία έχουν σταματήσει. Απαντώντας ο δήμαρχος Αγρινίου υποστήριξε ότι πολλά έργα του ΕΣΠΑ έχουν σταματήσει λόγω οφειλών στους εργολάβους και θα ξεκινήσουν εφ΄όσον υπάρξουν οι απαρραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Και βέβαια ήδη έχουν ξεκινήσει να δίνονται παρατάσεις στις προθεσμίες ολοκλήρωσης των έργων είτε εξαιτίας της χρηματοδότησης, είτε άλλων προβλημάτων αφού υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις. Ο δήμος Αγρινίου για παράδειγμα έδωσε παράταση έως τις 09 Ιουλίου 2015 στο έργο «Κατασκευή βασικής οδικής αρτηρίας κατά μήκος ρέματος Ρεμπελιά από Ελ. Βενιζέλου μέχρι Εργ. κατοικίες, διώρυγα Δοκιμίου και συναρμογών με καθέτους οδούς Δήμου Αγρινίου (Γ’ Φάση)», που βρίσκεται στο στάδιο των ασφαλτικών δεν κατέστη δυνατόν να εκτελεστούν εξαιτίας των βροχοπτώσεων. Παράταση έως την 07-11-2015 δόθηκε επίσης στο έργο «Υδροδότηση δήμου Αγρινίου από Λίμνη Καστρακίου» που αφορά έργα ύδρευσης στην περιοχή της Μακρυνείας. Το συγκεκριμένο έργο έχει φτάσει -όπως πληροφορείται το ΑγρινίοCulture.gr- στο 30 με 40% και θα πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους και να μην μεταφερθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ.