Στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου το Καρδιολογικό του ΠΕΔΥ

Συνάντηση με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Γιαννόπουλο, είχε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για το μέλλον των ιατρείων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας στη Ναύπακτο.

Να θυμίσουμε πως πρόσφατα το εργατικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας είχε αναδείξει το θέμα καθώς ο πρόεδρός του είχε συνάντηση με τον Υποδιοικητή της Υγειονομικής περιφέρειας. Ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Χάρο πως τα λειτουργικά έξοδα των ιατρείων είναι πολλά, καθιστώντας τη λειτουργία τους απαγορευτική. Τόνισε όμως, ότι σε περίπτωση που υπάρξει δυνατότητα παραχώρησης κατάλληλου χώρου από το Δήμο Ναυπακτίας ή άλλο φορέα, τότε δεν συντρέχει λόγος κατάργησής τους από το κέντρο της πόλης. Εναλλακτικά, δήλωσε ότι μπορεί να γίνει δεκτή η παραχώρηση ενός γραφείου προκειμένου να εξυπηρετήσει υπηρεσίες συνταγογράφησης, ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Μετά από αυτή την ενημέρωση, το εργατικό κέντρο Ναυπακτίας, ζήτησε από τον Δήμαρχο να συναντηθεί ξανά με τους υπηρεσιακούς παράγοντες έτσι ώστε να βρεθεί λύση. Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας απάντησε με έγγραφο στον Δήμο πως κατόπιν επανειλημμένων συστάσεων με τους φορείς του Δήμου Ναυπακτίας ενόψει καλοκαιρινής περιόδου και με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας της περιοχής, καταλήξαμε ότι οι υγειονομικές απαιτήσεις του Δήμου Ναυπακτίας πρέπει να παρέχονται με ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, σε μια ενιαία υποδομή.

«Μέχρι να γίνει αυτό, προτείνουμε την διατήρηση λειτουργίας του Παθολογικού ιατρείου και του ελεγκτικού έργου στη Μονάδα Υγείας Ναυπάκτου στον πρώτο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται η μονάδα και το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό.Το καρδιολογικό ιατρείο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του, θα συστεγαστεί στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου. Ο πλεονάζον εξοπλισμός θα μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου όπου και θα γίνει η αναβάθμιση τόσο του εξοπλισμού όσο και η κτιριακή, αφού το κτίριο του Κέντρου υγείας βρίσκεται από χρόνια σε εγκατάλειψη παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού.Σε κάθε περίπτωση και με γνώμονα τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας της Ναυπακτίας, θα είμαστε σε αγαστή συνεργασία μ ε όλους τους αρμόδιους φορείς», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος.

πηγή : lepantortv.gr