“Αν δεν πληρωθούμε, το νοσοκομείο θα κλείσει” [HDvideo]

Tην στιγμή που το νοσοκομείο Αγρινίου στενάζει από τις ελλείψεις προσωπικού και ο ιατρικός κόσμος απευθύνει έκκληση για οριστικές λύσεις λέγοντας ότι απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερις καρδιολόγοι για την ασφαλή λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής, αλλά στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο δυο, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου διαμηνύουν πως αν δεν λάβουν αυτά που τους αοφείλονται από εφημερίες, αργίες, νυχτερινά, θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και το νοσοκομείο ουσιαστικά θα κλείσει.

Μπορεί το Υπ. Υγείας επισήμως να διαμηνύει ότι έως τις 27 Μαΐου θα εξοφληθούν οι εφημερίες, όμως στο Αγρίνιο τις τελευταίες μέρες με απόφαση του Σωματείου τους οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις κάνοντας στάσεις εργασίας και απειλούν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους με επίσχεση εργασίας και άλλους τρόπους, επειδή εκτιμούν ότι και όταν έρθουν τα χρήματα από το Υπουργείο δεν θα λάβουν όλα τα χρήματα που τους οφείλονται, αφού η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να προσαρμοστεί το πρόγραμμα των εφημερίων στον μειωμένο προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

«Το σύστημα υγείας πάει από το κακό στο χειρότερο και αν συνεχίσει έτσι μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού θα έχει διαλυθεί», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΝΑ Δημήτρης Τσιάντας μιλώντας στην webtv του myagrinio.gr. “Υπάρχει υπόσχεση από το Υπουργείο για καταβολή δυο μήνων του 2015 άμεσα, αλλά εμάς μας οφείλονται χρήματα και από το Δεκέμβριο του 2014 και αν δεν πληρωθούμε θα κλείσει το νοσοκομείο… και ας αναλάβει ο καθένας την εύθυνη του” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δ. Τσιάντας και προσθέτει “ζητάμε να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα, γιατί βλέπουμε ότι φεύγουν πολλά χρήματα για τον ιδιωτικό τομέα και τα νοσοκομεία κοντεύουν να κλείσουν. Γύρω μας έχουν ανοίξει ιδιωτικά κέντρα και “ανθούν”, δεν γίνεται να υπάρχει κρίση και κάθε μέρα να ξεφυτρώνει ένα ιδιωτικό κέντρο…».

Είναι θέμα του υπουργείου, αναφέρει ο Δ. Τσίαντας, για την επικείμενη αλλαγή διοίκησεων στα νοσοκομεία. “Πρέπει να αλλάξει ο διοικητής και γιατί έχει παραιτηθεί και γιατί η κακοδιοίκηση δεν πάει άλλο…” αναφέρει χαρακτηριστικά.