Ο Δ. Στρατούλης στον Αστακό – Σύσκεψη με τους φορείς για τα προβλήματα της περιοχής [ΗDvideo + pics]

Τον Αστακό επισκέφτηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. Αρχικά είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου και στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με το δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου και τους φορείς του Αστακού, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας του Αστακού.

“Ήρθα να σας ακούσω να καταγράψω τα προβλήματα και να δούμε πως μπορούμε να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις” είπε ο Δ. Στρατούλης απευθυνόμενος προς τους φορείς και τους δημοτικούς συμβούλους του Ξηρομέρου. Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης στη συνέχεια ανέλαβε να κάνει την ενημέρωση στον Δ. Στρατούλη για τα εκκρεμή ζητήματα της περιοχής. “Θέλουμε να κάνουμε ξανά τον Αστακό πόλη”, είπε αναφερόμενος στην αποψίλωση του Αστακού από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια και ευχαρίστησε τον Δ. Στρατούλη για την επαναλειτουργία του γραφείου του ΙΚΑ στον Αστακό.

Στη συνέχεια έθεσε κατά προτεραιότητα μια σειρά από θέματα της περιοχής με πρώτο απ’όλα τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού λέγοντας ότι στις αρχές του φθινοπώρου θα γίνουν οι ιδιωτικές συνδέσεις και το έργο θα έχει λειτουργήσει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Ταυτόχρονα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν τα σφαγεία, των οποίων ο βιολογικός καθαρισμός θα είναι στα τέλη του έτους έτοιμος. Για τον βιολογικό του Μύτικα όμως τόνισε ότι ίσως χρειαστεί και η παρέμβαση του Δ. Στρατούλη για να πάει το έργο “γέφυρα” στο νέο ΕΣΠΑ. Εκτενή αναφοαρά έκανε ο Ερ. Γαλούνης στο δίκτυο ύδρευσης του Αστακού. “Το εσωτερικό δίκτυο είναι άχρηστο” είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη η μελέτη και το έργο θα πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Για το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης ανέφερε ότι εξασφαλίστηκε η πίστωση 1,7 εκατ. ευρώ για τα 3,5 χλμ που συμπίπτουν με τον υπό κατασκευή δρόμο Πλατυγιάλι – Άγιος Δημήτριος. Επίσης ο Ερ. Γαλούνης ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν και τα τεύχη δημοπράτησης για τον δρόμο Αστακό Πλατυγιάλι και όπως είπε θα πρέπει να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και αυτό θα πρέπει να είναι πολιτική απόφαση είπε απευθυνόμενος στον Δ. Στρατούλη. Ακόμη αναφέρθηκε σε έργα που αφορούν την αγροτική οδοποιία, αλλά και στη μελέτη που θα κάνει ο δήμος για τη κατασκευή μαρίνας στον Αστακό, ευελπιστώντας να ενταχθεί και αυτό το έργο στο νέο ΕΣΠΑ. Ο Ερ. Γαλούνης μίλησε για την αποψίλωση του Αστακού από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και ζήτησε την βοήθεια του Δ. Στρατούλη για να λειτουργήσει ξανά στον Αστακό το λιμεναρχείο, λέγοντας μάλιστα ότι ο δήμος προτίθεται ακόμη και το ενοίκιο για το χώρο να καταβάλλει. Τέλος ο δήμος προτίθεται να παραχωρήσει το κοινοτικό κατάστημα στο Καραϊσκάκη για να λειτουργήσει πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Αστακό. “Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα, τα αυτονόητα ζητάμε” είπε ο δήμαρχος Ξηρομέρο στον Αστακιώτη Υπουργό επισημαίνοντας ότι ο δήμος θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης για επενδύσεις στο Πλατυγιάλι υπό την προϋπόθεση να μην επιφέρουν υψηλή περιβαλλοντική όχληση.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε ότι θα βοηθήσει για να υλοποιηθούν τα αιτήματα της περιοχής στους αρμόδιους κάθε φορά Υπουργούς. Τόνισε ωστόσο ότι πρέπει να είναι έτοιμη η περιοχή με προτάσεις και μελέτες για να επιτευχθούν εντάξεις έργων και δήλωσε ευχαριστημένος ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει η σχετική προετοιμασία. Σημειώσε ότι αιτήματα όπως η επαναλειτουργία του λιμεναρχείου και η δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου είναι εφικτά, αλλά και αναγκαία για την περιοχή. Ενώ τέλος για το Πλατυγιάλι είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο, όμως η κυβέρνηση θα ασχοληθεί πολύ σοβαρά με την προοπτική του Πλατυγιαλιού μέσα στον Ιούλιο. “Υπάρχουν διάφορες προτάσεις κυρίως για εμπορικό διαμετακομιστικό κέντρο, με βιομηχανική δράση ήπιας ή μέσης βιομηχανικής όχλησης. Όμως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή που να μπορούμε να ανακοινώσουμε” είπε χαρακτηριστικά. Τέλος πρότεινε να γίνει μια σύσκεψη φορέων ή μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή του Σάββα Ρομπόλη, ειδικού συμβούλου του Γιάννη Δραγασάκη στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, ο οποίος θα μπορούσε -σύμφωνα με τον Δ. Στρατούλη- να βοηθήσει την περιοχή με προτάσεις και ιδέες για διάφορα θέματα αναπτυξιακής προοπτικής.