Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για το δημοψήφισμα

Συνάδελφοι- σες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Η εργατική τάξη έχει χρέος να βροντοφωνάξει ένα μεγάλο ΟΧΙ στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενταθεί όσο προχωράμε προς το δημοψήφισμα την Κυριακή.Πρέπει για μια ακόμα φορά να σταλεί μήνυμα ανάλογο με την αγωνιστική μας πορεία όλο το προηγούμενο διάστημα και με τους στόχους που είχαμε ενάντια στις πολιτικές (κυβερνήσεων – Ε.Ε- κεφαλαίου) που κάνανε τη ζωή της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων κόλαση. Η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί αυτές τις πολιτικές, αλλά έχει καταθέσει πρόταση, με νέα βάρη ύψους 8 δις, που θα τσακίσει ότι μας έχει απομείνει.

Σηκώνουμε το ανάστημά μας ! Ο φόβος, η μοιρολατρία , η ηττοπάθεια δε μας ταιριάζει. Αρκετά ματώσαμε! Αρκετά πληρώσαμε! Δε δεχόμαστε νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέα μνημόνια, καινούργια βάρη στις πλάτες μας. Μονοπώλια- Ε.Ε. και κυβέρνηση , οι άνθρωποί τους , οι μηχανισμοί τους , τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου ξεκίνησαν εκστρατεία φόβου από κοινού για να επιβάλουν στην εργατική τάξη και το λαό νέες πρόσθετες θυσίες. Με ωμό εκβιασμό θέλουν να επιλέξουμε μόνοι μας το μνημόνιο που θα μας δέσει χειροπόδαρα, να μας δικάσει σε συνενοχή, φτώχεια και εξαθλίωση για την ανάκαμψη των κερδών τους.
Δε θα γίνουμε συνένοχοι στην αντεργατική πολιτική τους. Να απαντήσουμε στο παραπλανητικό ερώτημα του δημοψηφίσματος που θέτει η κυβέρνηση και να εκφραστεί ένα μεγάλο αγωνιστικό μαχητικό ρεύμα αντίθεσης και καταδίκης των μνημονίων της Ε.Ε. που τα επιβάλλει για λογαριασμό των εκμεταλλευτών μας.
-Λέμε ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών της Ε.Ε. , της Ε.Κ.Τ., του Δ.Ν.Τ.
-Λέμε όχι στην πρόταση της κυβέρνησης
-Λέμε ΝΑΙ στην αποδέσμευση από την Ε.Ε. με το λαό στην εξουσία.
Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Το κλείσιμο των τραπεζών την περίοδο που πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις δημιουργεί πανικό στην κοινωνία. Επιχειρήσεις δε μπορούν να λειτουργήσουν. Στα εργοτάξια των οδικών αξόνων επικρατεί ανασφάλεια μετά την απόφαση για σταμάτημα για ένα διάστημα, με υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, και αμέσως καλούν τους εργαζόμενους να είναι σε επιφυλακή να πάνε για δουλειά.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απαντήσουν οργανωμένα, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία , μαζικά , μαχητικά στη νέα αυτή επίθεση που δέχονται. Να μην υποκύψουν, να μη δεχτούν την απλήρωτη δουλειά και τη διαθεσιμότητα. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε – Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε
-Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητα των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας, των συντάξεων εδώ και τώρα.
-Καμιά απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
-Να διασφαλιστεί πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμιά επιβάρυνση για το λαό , με ευθύνη της κυβέρνησης καμιά περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία.
-Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια.
-Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο, καμιά διακοπή.
Σύνθημά μας : Ρήξη με την Ε.Ε. και το δρόμο των μονοπωλίων . Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την προστασία των δικαιωμάτων μας.