Δήμος Ναυπακτίας: Σε εξέλιξη διαδικασίες για την ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες για την ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης, στο Δήμο Ναυπακτίας, αφού όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Ράπτης, υπήρξε θετική ανταπόκριση από το δημοσιογράφο-τεχνοκριτικό, πρώην Διευθυντή του υπουργείου Προεδρίας και συλλέκτη Χρήστο Αναγνωστό, ο οποίος κατάγεται από τον Άγιο Δημήτριο Ναυπακτίας. Ο κ.Αναγνωστός έκανε σαφή την επιθυμία του να παραχωρήσει δωρέαν ολόκληρη τη συλλογή που διαθέτει, στην οποία περιλαμβάνονται περισσότερα από 600 έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ορισμένα εκ των οποίων είναι παγκοσμίως γνωστά.

Αναλυτικά :
Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, έγιναν συνεχείς προσπάθειες του τμήματος με διάφορους συλλέκτες έργων τέχνης, προκειμένου να ιδρυθεί δημοτική πινακοθήκη στη Ναύπακτο. Μετά από πολλές επαφές και συζητήσεις υπήρξε σοβαρή ανταπόκριση από τον Δημοσιογράφο –Τεχνοκριτικό, πρώην διευθυντή του Υπουργείου Προεδρίας, συλλέκτη Χρήστο Φ. Αναγνωστό, ο οποίος κατάγεται από τον Άγιο Δημήτριο Ναυπακτίας.

Από την πρώτη στιγμή διαφάνηκε ότι η δημιουργία πινακοθήκης στην Ναύπακτο ήταν όνειρο ζωής και του ίδιου, αλλά και η διάθεσή του να πρωτοστατήσει στην ίδρυσή της. Η συλλογή του περιλαμβάνει πάνω από 600 έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, τα οποία έχουν εκτεθεί πολλές φορές σε εκθέσεις και υπάρχουν περιοδικά και εφημερίδες που αναφέρονται σ’ αυτήν την συλλογή. Ο ίδιος πιστεύει ότι μερικά έργα είναι παγκοσμίως γνωστά και ότι η δημοτική πινακοθήκη της Ναυπάκτου θα έχει έργα εφάμιλλα της Εθνικής Πινακοθήκης των Αθηνών.

Μόλις χθες ήρθε στον δήμο μας και η τελευταία επιστολή του συλλέκτη όπου επίσημα πλέον, κάνει σαφές την επιθυμία του να μας παραχωρήσει δωρεάν ολόκληρη την συλλογή του.Το τμήμα Πολιτισμού του δήμου μας οφείλει θερμές ευχαριστίες στον ευπατρίδη Χρήστο Φ. Αναγνωστό. Επίσης ευχαριστεί τον ζωγράφο Γιάννη Αρτινόπουλο και τον οικονομολόγο και δωρητή της πόλης μας Γρηγόρη Βαρελά για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στις συζητήσεις και την επιτυχή κατάληξή τους.

Ο Αντιδήμαρχος
Γιάννης Ράπτης