4η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων «Θεάτρου Όψεις» – Αιτωλικό 2015

Η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων «Θεάτρου Όψεις» διοργανώνεται και υλοποιείται τα τελευταία τρια χρόνια από τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο «Το Αιτωλικό» και τη Θεατρική του Ομάδα, προσθέτοντας ακόμη ένα στοιχείο πολιτισμού στα δρώμενα της πόλης μας – ένα θεσμό για το ερασιτεχνικό θέατρο – την πιο αγνή ίσως μορφή ένδειξης αγάπης για το θέατρο.

Η Θεατρική αυτή Συνάντηση, η οποία δεν έχει το διαγωνιστικό χαρακτήρα που έχουν άλλα ερασιτεχνικά φεστιβάλ, αλλά έχει το χαρακτήρα της γιορτής, έχει βασικό της σκοπό να φέρει σε επικοινωνία τον κόσμο με το θέατρο, να συμβάλλει στη θεατρική παιδεία,να προβάλλει το Αιτωλικό και την ευρύτερη περιοχή και να ενισχύσει γενικότερα τους πολιτιστικούς δεσμούς της πόλης μας με φορείς και ανθρώπους που ασχολούνται με τον πολιτισμό και ειδικότερα με το Ερασιτεχνικό Θέατρο.

Με μεγάλη μας χαρά φέτος θα φιλοξενήσουμε στη σκηνή του “Θεάτρου Όψεις”, πέντε θεατρικές ομάδες, εντός και εκτός Νομού, οι οποίες μαζί με τη Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού/Πολ. & Μορφ. Συλλόγου “Το Αιτωλικό”, θα αποτελέσουν τις φετινές συμμετοχές στο “Θεάτρου Όψεις”Παράλληλα, στα πλαίσια του θεσμού, έχουν τιμηθεί έως τώρα άνθρωποι του θεάτρου και της τέχνης, όπως οι ηθοποιοί Γιάννης Βογιατζής, Χρήστος Καλαβρούζος, καθώς και η δημοσιογράφος, συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ροζίτα Σώκου. Φέτος στην Τελετή Λήξης (29 Ιουλίου) θα παρευρεθεί ως τιμώμενο πρόσωπο o ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιάννης Καλατζόπουλος.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του “Θεάτρου Όψεις” στον παρακάτω Σύνδεσμο: http://theatropsis.weebly.com/

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015
Τελετή Έναρξης
4ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων “Θεάτρου Όψεις” – Αιτωλικό 2015

“Κοίτα τους”
από τη Θεατρική Ομάδα Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου «Πρόβα» πολιτική επιθεώρηση βασισμένη σε κείμενα των Μ.Ποντίκα, Μάρως Δούκα, Δ.Κεχαΐδη, Ελ.Χαβιαρα, ώρα 9.15 μ.μ. Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού

Γενική Είσοδος 3 Ευρώ
Διατίθονται Εισιτήρια Διαρκείας (6 παραστάσεις) στην προνομιακή τιμή: 10€
Προπώληση εισιτηρίων διαρκείας: Περίπτερο ΚΤΕΛ Αιτωλικό,
ErgoGallery Γρ. & Μιχ. Κότσαρης Αιτωλικό
Τα έσοδα των παραστάσεων διατίθενται για τις δράσεις του Συλλόγου

Για το έργο
“Κοίτα τους. Είναι αυτοί που αύριο θα κληθείς να κυβερνήσεις. Σ’ αυτούς θα απευθύνεσαι και αυτούς πρέπει να πείσεις. Κοίτα τους… Ανήκουν σε κόμματα. Φανατίζονται. ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ. Μοιχεύονται. Εκκλησιάζονται. Τιμούν τους νεκρούς τους. Τραγουδούν. Βολεύονται. Κοίτα τους. Είναι όλοι ίδιοι. Είναι Λαός. Αλλά απομόνωσέ τους. Και θα δεις ολόκληρο τον εσωτερικό τους κόσμο που είναι ένας βόθρος. Ακριβώς επειδή είναι άνθρωποι. Και όλοι μαζί ΛΑΟΣ!”

Ηθοποιοί
Γιώργος Καρακάσης
Αλέξανδρος Κακογιάννης
Εύη Ξενίδου
Όλγα Τσίτση
Ράνια Αναστασίου
Σπύρος Κιτσινέλης
Ειρήνη Σταθάτου
Ειρήνη Καρανικόλα
Γιώργος Μπούρας
Σπυριδούλα Παπαδοπούλου
Θάλεια Νταλιάνη
Ντόρα Χασιώτη
Δημήτρης Τάσσος
Κατερίνα Μυλωνά
Χριστίνα Τσεκούρα

Συντελεστές
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ζέτα Λάττα
Σκηνικά: Δημήτρης Δημητρόπουλος
Μουσικοί: Σπύρος Χολέβας (κιθάρα), Χριστίνα Σταματάτου (πιάνο)
Επιμέλεια κίνησης : Λιάνα Καραγιάννη

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων: http://theatropsis.weebly.com/