Άνοιξε η αυλαία για το “Θεάτρου Όψεις” με τη Θεατρική Ομάδα του Μεσολογγίου [pics]

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 στον χώρο του Υπαίθριου Θεάτρου Αιτωλικού, η έναρξη της 4ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων – “ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΨΕΙΣ”, Αιτωλικό 2015, με τη Θεατρική Ομάδα του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου να ανοίγει την αυλαία.

Φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό”, με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου υλοποίησε και πάλι το “Θεάτρου Όψεις”, ένα θεατρικό γεγονός το οποίο έχει γίνει Θεσμός για το Ερασιτεχνικό Θέατρο και την πολιτιστική προβολή της πόλης του Αιτωλικού και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα. Με μια λιτή Τελετή Έναρξης, δόθηκε το μήνυμα του “Θεάτρου Όψεις” που συνοψίζεται στην ανάγκη να στηριχθούν οι προσπάθειες όλων όσων ασχολούνται με το ερασιτεχνικό Θέατρο και να ενισχυθεί η θεατρική συνείδηση μέσω της δημιουργικής οπτικής των ερασιτεχνικών θεατρικών Ομάδων που συμμετέχουν σ’ αυτή την θεατρική γιορτή!

Αρχικά, ο Αντιπρόεδρος του ΠΜΣ «Το Αιτωλικό» Νίκος Ευαγγελινός παρουσίασε μία σύντομη αναφορά για το Θεάτρου Οψεις και στη συνέχεια η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου κ. Σοφία Λαναρά στον θερμό χαιρετισμό της αναφέρθηκε το πόσο σημαντικό είναι για το πολιτιστικό τοπίο του Δήμου μας να υπάρχει ένας θεσμός σαν το “Θεάτρου Όψεις”, ο οποίος εδώ και 4 χρόνια υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το ερασιτεχνικό θέατρο. Έπειτα η σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας Μεσολογγίου κα Ζέτα Λάττα έδωσε έναν θερμό χαιρετισμό στο κοινό και ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Αιτωλικό» και τη Θεατρική του Ομάδα για τη φιλοξενία και εν συνεχεία παρουσίασε την Θεατρική τους Ομάδα. Ακολούθως, προσφέρθηκε στη φιλοξενούμενη ομάδα ένα αναμνηστικό καλάθι με ντόπια προϊόντα – προσφορά παραγωγών του Αιτωλικού και αναμνηστικά δώρα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Αιτωλικό». Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε και ευχαρίστησε εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου τους χορηγούς και έπειτα έλαβε μέρος η θεατρική παράσταση «Κοίτα τους», η οποία χειροκροτήθηκε θερμά από ένα υπέροχο όπως πάντα θεατρόφιλο κοινό.

Η δεύτερη σε σειρά παράσταση του «Θεάτρου Όψεις» είναι τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015, ώρα 9.15 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού, όπου η θεατρική Ομάδα του Παναιτωλίου θα μας παρουσιάσει την κωμωδία του Μολιέρου “Γιατρός με το Στανιό”. Στην Τελετή Λήξης του “Θεάτρου Όψεις” θα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα κ. Γιάννη Καλατζόπουλο.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του «Θεάτρου Όψεις» εδώ:http://theatropsis.weebly.com/2014.html