Πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Εμπεσό “Ιδομένεια 2015”

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Εμπεσού και ο Σύλλογος των Εμπεσιωτών στην Αθήνα ¨Ο Άγιος Θωμάς¨ σας προσκαλούν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις “ΙΔΟΜΕΝΕΙΑ 2015” (32η συνεχή χρονιά) που θα πραγματοποιηθούν την χρονική περίοδο, Πέμπτη 6 έως την Δευτέρα 10 Αυγούστου (προαύλιο Γυμνασίου – Λυκείου).

Σε μια περίοδο, στην οποία έχουν καταρρεύσει τα πάντα και μέσα στην άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και όλοι μας, οι Σύλλογοί μας εξακολουθούν να υπηρετούν ανιδιοτελώς και με μεράκι τις Πολιτιστικές μας αξίες, οι οποίες αναδεικνύουν τον τόπο μας.Υποσχόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, μένοντας πιστοί στο ρόλο των Συλλόγων μας, πιστοί στην κοινή προσπάθεια με σκοπό τη δημιουργία ενεργών πολιτών. Πιστοί στις αρχές μας, στους σκοπούς, στους στόχους, στην παράδοση.Σας περιμένουμε όλους, συγχωριανούς, συνδημότες και φίλους, να ανταμωθούμε, να ψυχαγωγηθούμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!
Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων μας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Παρασκευή 7 Αυγούστου:
1η Ποδηλατοβόλτα
Εμπεσός -Λουτρά Χαλκιοπούλων – Εμπεσός [23 χιλιόμετρα]
Εκκίνηση και τερματισμός: Προαύλιο Γυμνασίου – Λυκείου Εμπεσού Ώρα προσέλευσης συμμετεχόντων: 5:00 μ.μ. έως 5: 30 μ.μ.
Ώρα εκκίνησης: 5:45 μ.μ. (Αυστηρή τήρηση)

Σάββατο 8 Αυγούστου:
Θεατρική παράσταση, ώρα 9:30 μ.μ.
“Η Φόνισσα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «ΑΙΧΜΗ». Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης, Θεατρική διασκευή: Κ. Πολιτόπουλος, ηθοποιοί: Φωτεινή Φιλοσόφου, Τάσος Κωστής, Έρρικα Μακρή.

Σημείωμα σκηνοθέτη
Λαϊκή τραγωδία και απελπισμένη κραυγή, χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης Γιάννης Νικολαΐδης τη «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η ηρωίδα «Φραγκογιαννού», δίνει προσωπική αλλά φρικτή λύση για τα συμφέροντα των ομοίων της εξαθλιωμένων ανθρώπων, κυρίως των γυναικών. Σκληρή επιλογή μα τραγική λύτρωση ο θάνατος. Η Φραγκογιαννού σκοτώνει συνειδητά και επαναληπτικά, χωρίς ενδοιασμούς ψυχικούς. Με ταξικό υπολανθάνον ένστικτο. Θεωρεί τις πράξεις της κοινωνική δικαιοσύνη και προσφορά. «Τυφλή ανάγκη ο φόνος». Σταματάει τις πράξεις της με την παρέμβαση της τρέχουσας εξουσίας. Ο Παπαδιαμάντης είναι ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων, με ίσκιο θεόρατο, που όσο υπάρχει ελληνική γλώσσα θα μας ακολουθεί για πάντα.
Χορηγός: Δήμος Αμφιλοχίας Είσοδος 3 ευρώ.

Κυριακή 9 Αυγούστου:
Παράσταση με κλόουν (ο Τοτό και η παρέα του), ώρα 9:00 μ.μ.
Από τις 7:00μ.μ. θα υπάρχει μεγάλος φουσκωτός πύργος, όπου οι μικροί μας φίλοι, θα μπορούν να κάνουν τις πιο τρελές βουτιές της ζωής τους και για τους μικρούς μας φίλους της τέχνης, εργαστήρι ζωγραφικής (7:00 μ.μ.)
Είσοδος 2 ευρώ.

Δευτέρα 10 Αυγούστου:
• Βραδιά παραδοσιακής μουσικής Ώρα έναρξης 10:00 μ.μ.
Με το μουσικό συγκρότημα αποτελούμενο από τους: Νίκο Φιλιππίδη (Κλαρίνο), Θεόφιλο (τραγούδι), Αρετή Κετιμέ (τραγούδι & σαντούρι), Λευκοθέα Φιλιππίδη (τραγούδι), Κώστας Φιλιππίδης (λαούτο) και άλλους εκλεκτούς καλλιτέχνες.

• Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα Συλλόγων
Είσοδος 5 ευρώ, παιδικό 3 ευρώ.

Όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων θα λειτουργούν :
– Έκθεση βιβλίου και BAZAΑR καλοκαιρινών κατασκευών
– Έκθεση παιδικής Ζωγραφικής
– Η Βιβλιοθήκη Εμπεσού – Ορεινού Βάλτου

Διοργάνωση:
• Mορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Εμπεσού
• Σύλλογος των Εμπεσιωτών στην Αθήνα