Έκθετο το Μαξίμου για τα τρελά σχέδια Βαρουφάκη

Έκθετος είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις δηλώσεις Βαρουφάκη σχετικά με τα σχέδια μετάβασης στην δραχμή με τις υποκλοπές ΑΦΜ και την λειτουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος. Παρά το γεγονός ότι στελέχη της κυβέρνησης όπως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας δηλώνουν ότι αυτές οι προτάσεις του Γ. Βαρουφάκη δεν έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή Δημοσιονομική Πολιτικής και δεν έχουν κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει μία ευθεία απάντηση για τα σχέδια Βαρουφάκη που εκθέτουν την χώρα και την κυβέρνηση.

Μέχρι σήμερα κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου δηλώνουν άγνοια για τις προτάσεις Βαρουφάκη και δεν σχολιάζουν το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής ενώ κυβερνητικά στελέχη όπως ο Δ. Μάρδας διαψεύδουν ότι ο Πρωθυπουργός ήταν κοινωνός των προτάσεων. Το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να απαντήσει χωρίς περιστροφές και ενδιάμεσους είτε αυτοί είναι κυβερνητικά στελέχη είτε με διαρροές σε φιλοκυβερνητικά έντυπα και να ξεκαθαρίσει μία και καλή εάν ο Πρωθυπουργός γνώριζε ή είχε δώσει εντολή να διαμορφωθεί Plan b για την επιστροφή της χώρας στην δραχμή.

Προκλητική απάντηση Βαρουφάκη
Την ίδια ώρα ο Γ. Βαρουφάκης προκαλεί αναφέροντας σε συνέντευξή του στην Telegraph ότι οι διάλογοι που αποκάλυψε η Καθημερινή είναι αληθείς, αλλά η πρόθεσή του ήταν να θωρακίσει την χώρα από την ασφυξία που επέβαλε η ΕΚΤ με την μείωση της ρευστότητας και όχι η επιστροφή στην δραχμή. Στους κρίσιμους διαλόγους με εκπροσώπους hedge fund στις 16 Ιουλίου που αποκάλυψε η Καθημερινή της Κυριακής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Ο πρωθυπουργός προτού γίνει πρωθυπουργός και προτού κερδίσει τις εκλογές τον Ιανουάριο μού έδωσε το πράσινο φως να εκπονήσω ένα Ρlan Β. Και συγκέντρωσα μια πολύ ικανή ομάδα, μικρή, όπως έπρεπε να είναι, επειδή για προφανείς λόγους έπρεπε να δράσει υπό άκρα μυστικότητα».

Ήξερε ο Αλέξης Τσίπρας;
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει αναφέρει και στο παρελθόν ότι ο Πρωθυπουργός ήταν γνώστης των ενεργειών του ενώ μιλώντας σε οικονομικούς παράγοντες, εξέθετε την χώρα αποκαλύπτοντας …. μυστικά σχέδια για την υπέρβαση της γενικής γραμματέως του υπ. Οικονομικών Ελ. Σαββαΐδου την οποία αποκαλεί άνθρωπο της τρόικας, τον προγραμματισμό για την υποκλοπή των ΑΦΜ με την βοήθεια ενός φίλου του που είχε διορίσει στο υπουργείο Οικονομικών, χακάροντας (hacking) την ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Κατόπιν όπως αποκαλύπτει στους διαλόγους που ηχογραφούντο, ο κ. Βαρουφάκης θα δημιουργούσε με τους συνεργάτες του μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με το ΑΦΜ κάθε φορολογούμενου, «χωρίς να το πούμε σε κανέναν» όπως χαρακτηριστικά είπε στους συνομιλητές του, έτοιμους να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, υπό άκρα μυστικότητα. Ο κ. Βαρουφάκης σύμφωνα με το δημοσίευμα, δηλώνει στους συνομιλητές του ότι είχε λάβει εντολή από τον Αλέξη Τσίπρα να συντάξει το εναλλακτικό σχέδιο από τον Δεκέμβριο του 2014. Όταν μετά από σχετική έκκλησή του οι συμμετέχοντες τον διαβεβαιώνουν ότι όσα τους εκμυστηρεύεται στη συζήτηση δεν θα βγουν παραέξω, εκείνος απαντάει γελώντας: «Και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω», όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Η κυνικότητα του Γιάνη
Η κυνικότητα του κ. Βαρουφάκη που εκθέτει το Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό -ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τον πρώην υπουργό οικονομικών «σημαντικό asset για την Ελλάδα» σε συνέντευξή του στο Star στο πρόσφατο παρελθόν- συνεχίζεται και μετά τις αποκαλύψεις της Καθημερινής. Στην εφημερίδα Έθνος αναφέρεται ότι στην κρίσιμη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στις 26 Ιουνίου που αποφασίστηκε το δημοψήφισμα όταν συζητήθηκε το ενδεχόμενο των Capital Controls ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε: «και τι έγινε αν μπουν capital controls. Αρκεί η ευθύνη να πέσει στον Ντράγκι».

Σε χθεσινή συνέντευξή του στην Telegraph αφήνει αιχμές κατά του Μαξίμου αναφέροντας ότι είναι ακριβή όσα φέρεται να δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με στελέχη ξένων hedge funds και προσθέτει ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα διαστρέβλωσαν το περιεχόμενό τους. «Το πλαίσιο όλων αυτών είναι ότι θέλουν να με παρουσιάσουν ως έναν αδίστακτο υπουργό Οικονομικών, και να μου απαγγελθούν κατηγορίες για προδοσία. Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να ακυρωθούν οι πρώτοι πέντε μήνες της κυβέρνησης και να την πετάξουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας», είπε ο πρώην υπουργός. «Διαστρεβλώνεται τελείως ο σκοπός μου που ήταν η ύπαρξη παράλληλης ρευστότητας. Πάντα ήμουν σε πλήρη αντίθεση με τη διάλυση του ευρώ, επειδή ποτέ δεν ξέρουμε ποιες σκοτεινές δυνάμεις θα μπορούσες αυτό να απελευθερώσει στην Ευρώπη», είπε υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο του αφορούσε την εισαγωγή IOU’s στην ελληνική οικονομίας όπως είχε γίνει στην Καλιφόρνια, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας που είχαν προκαλέσει οι πιέσεις της ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες.

πηγή : thetoc.gr