Σύντομα σε κυκλοφορία και άλλο τμήμα της Ιόνιας Οδού

Μεταφέρονται τα ευρήματα του λόφου των Ρηγαίικων
Από στιγμή σε στιγμή πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία ο ένας κλάδος του τμήματος της Ιόνιας Οδού από Κεφαλόβρυσο έως και τα όρια της βιομηχανικής περιοχής Μεσολογγίου.

Όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να γίνουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την λειτουργία του τμήματος μήκους 4,5 χιλιομέτρων. Οι απαλλοτριώσεις ωστόσο εξακολουθούν να αποτελούν αγκάθι για την εξέλιξη του έργου, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας των ιδιοκτησιών που δεν έχουν παραδοθεί στην εταιρεία. Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει το τμήμα μέχρι Κεφαλόβρυσο, το οποίο αυτή τη στιγμή σχεδόν δεν έχει αντικείμενο εργασίας.

Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι από σήμερα Δευτέρα ξεκινάει η μεταφορά του μνημείου του λόφου των Ρηγαίικων το οποίο μετά από απόφαση του ΚΑΣ έχει προγραμματιστεί να ανασυσταθεί στον κόμβο του Μεσολογγίου όπου η ΤΕΡΝΑ έχει κατασκευάσει τα δάπεδα πάνω στα οποία θα τοποθετηθούν τα ευρήματα, θα συντηρηθούν και το μνημείο θα δημιουργηθεί και πάλι. Έτσι θα απελευθερωθεί και αυτό το τμήμα, στο οποίο η εταιρεία θα μπορέσει να δουλέψει. Τόσο εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων, όσο και εξαιτίας των capitalcontrols το έργο αντιμετωπίζει προβλήματα και η εταιρεία αναγκάζεται να απολύει εργαζόμενους αφού δεν υπάρχει αντικείμενο δουλειάς, μέχρι να λυθούν αυτά τα μεγάλα ζητήματα.

πηγή : aixmi-news.gr