Δημοτική ΤV

Aυτό και αν έχει πλάκα… Ο Τσίπρας που κάποτε μιλούσε για βλαχοδημάρχους με το νέο νομοσχέδιο βάζει τους φορείς της αυτοδιοίκησης στο «παιχνίδι» των τηλεοπτικών αδειών.

Συγκεκριμένα Δήμοι και Περιφέρειες περιλαμβάνονται στους υποψήφιους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες αδειοδότησης τηλεοπτικών καναλιών, που προβλέπεται να διεξάγονται μέσω δημοπρασίας, σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο που αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Έτσι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν την ευκαιρία στο κάθε βλαχοδήμαρχο – βλαχοπεριφερειάρχη να κάνει και ένα κανάλι, για να έχουν και αυτοί το δικό τους μέσο προπαγάνδας. Καθένας με την ΕΡΤ του…

Η ιστορία αυτή μας δίνει την δυνατότητα να θυμηθούμε μια σχετική παλιά ιστορία από την τοπική μας κοινωνία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η τότε Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Αιτωλοακαρνανίας είχε δημιουργήσει τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό… Τη Δημοτική Ραδιοφωνία Αιτωλοακαρνανίας κάπως έτσι τη λέγανε τέλος πάντων. Ήταν η εποχή που κανείς δεν θεωρούσε απαράδεκτο το δίνει λεφτά η ΤΕΔΚ για τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό… και όχι για μια μελέτη τοπικής ανάπτυξης (τότε που υπήρχαν οι συνθήκες ανάπτυξης). Ήταν η εποχή που κανείς δεν απόρησε για το τι απέγιναν τα μηχανήματα του ραδιοφωνικού σταθμού της ΤΕΔΚ….

Προς αυτή την εποχή οδεύουμε…