«Για το καλό σας πηγαίνετε σε ιδιωτική μονάδα τεχνητού νεφρού»

Τραγελαφικές καταστάσεις καταγγέλλουν με εξώδικό τους νεφροπαθείς
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Αγρινίου βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες σε οριακή κατάσταση από τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε ιατρικό προσωπικό.

Οι νεφροπαθείς το τελευταίο διάστημα καταγγέλλουν περικοπές στις βάρδιες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, η οποία πλέον θα λειτουργεί κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο με μόνο μια πρωινή βάρδια κατά την οποία το προσωπικό της μονάδας θα κληθεί να εξυπηρετεί περισσότερους αιμοκαθαρόμενους. Κάτι που σύμφωνα με τους νεφροπαθείς σημαίνει ότι θα παραβιαστεί το όριο των δύο εώς τριών αιμοκαθαρόμενων ανά νοσηλεύτρια, που τίθεται από το νόμο. Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι το εξώδικο που απέστειλαν εννέα νεφροπαθείς στο διευθυντή της μονάδας και τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου και το οποίο μάλιστα έχει κατατεθεί στη βουλή με μορφή αναφοράς.

Στο εξώδικο αυτό -που δημοσιεύει σήμερα το ΑγρίνιοCulture.gr- οι νεφροπαθείς χαρακτηρίζουν την απόφαση για περικοπές στις βάρδιες αιμοκάθαρσης “απόφαση για εμάς χωρίς εμάς”, μιλούν για ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος τους και επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ που είχε πρόσφατα δημοσιεύσει η webtv του myagrinio.gr, μιλούν για την “προτροπή” να… πάνε σε ιδιωτική μονάδα τεχνητού νεφρού.