Παραιτήθηκε σύσσωμη η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου

H Ο.Μ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί την ομόφωνη παραίτηση όλων των μελών της. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε μέλη μιας νεολαίας ενός κόμματος που έχει υποστεί ολική μετάλλαξη. Τίποτα από αυτό που έχει απομείνει δεν θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ που εμείς ξέραμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Τις τελευταίες μέρες οι εξελίξεις που τρέχουν διαδραματίζουν με τον χειρότερο για εμάς τρόπο την υποταγή και οπισθοχώρηση της πρώην κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, θεσμούς και ξένα κέντρα εξουσίας, προτάσσοντας την μη εναλλακτική πορεία πέρα από την υπογραφή του περιβόητου τρίτου μνημονίου.
Ως πολιτικοποιημένοι νέοι άνθρωποι θεωρούμε επίσης αδιανόητο την υιοθέτηση αυτής της θέσης και από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα. Η στάση αυτή έρχεται σε αντιπαράθεση με όλες τις συνεδριακές μας αποφάσεις, με το μεγάλο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος που ξέρουμε πολύ καλα τι σημαίνει, όπως επίσης κατά την εκτίμησή μας και με το μεγαλυτερο ποσοστό της κοινωνίας που βλέπει μια καινούρια δέσμη μέτρων λιτότητας να έρχεται, που στόχο έχει την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση του εισοδηματός της.
Η απόφαση αυτή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει διχάσει τόσο το κόμμα όσο και την οργάνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ όπου έως και σήμερα διεκδικούσαμε τα αυτονόητα, προσπαθήσαμε να μην πάει ΚΑΜΙΑ γενιά χαμένη, παλέψαμε για τα εργασιακά και το μεταναστευτικό και γενικά είμασταν παρών σε όλες τις μάχες που δίνονταν.
Δεν μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να είμαστε μέλη μιας νεολαίας ενός κόμματος που έχει υποστεί ολική μετάλλαξη.
Τίποτα από αυτό που έχει απομείνει δεν θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ που εμείς ξέραμε.
Προσπαθήσαμε να αποτελέσουμε ένα αριστερό αντίβαρο στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής αλλά δεν τα καταφέραμε. Η απαξίωση απέναντί μας ήταν και είναι εμφανής και γι’αυτό το λόγο ως οργάνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου υποβάλουμε την ομόφωνη παραίτηση όλων των μελών.
Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν και δεν θα σταματήσουμε εδώ.
Δεν παραδίνουμε τα όπλα, απλά ανασυντασσόμαστε για να δώσουμε τις μάχες όπως εμείς ξέρουμε και κάναμε εως τώρα.
Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το μέλλον μας. Μας ανήκει…