Διανομή οπωροκηπευτικών στα πλαίσια του Προγράμματος Βοήθειας για τους Απόρους

Δωρεάν διανομή ροδάκινων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων, που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ( TEBA/FEAD).

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014, για συμπληρωματικά προσωρινά μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών, καθώς και της ΚΥΑ αριθμ. 3320/89565 των Υπουργείων Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παραλάβει, και συγχρόνως θα παραδώσει, περίπου 100 τόνους ροδάκινα στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2015, στους εταίρους των Κοινωνικών Συμπράξεων, οι οποίοι στη συνέχεια θα το διανείμουν στους ωφελούμενους και τα μέλη των οικογενειών τους. Πιο συγκεκριμένα, η διανομή θα γίνει ως εξής:
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: για την Σύμπραξη Π.Ε. Αιτ/νίας θα γίνει:
a. στη Ναύπακτο, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015, και
b. στις πόλεις του Μεσολογγίου, Αγρινίου και Βόνιτσας, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015.
Στο μέλλον, επίσης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα ακολουθήσει διανομή στους πολίτες και άλλων προϊόντων, όπως ακτινίδια, μήλα, πορτοκάλια, κλπ.