Ήττα με 3-0 στο φιλικό από την ΑΕΚ

φωτό: paravatos.eu

Η Ένωση κέρδισε 3-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο
Με σκόρερ τους Μπουονανότε, Κρισάντους και Βασιλαντωνόπουλο λοιπόν, η ΑΕΚ πέρασε «αέρας» από το Αγρίνιο με τα θετικά για τον Δέλλα να είναι πολλά: Ο Κρισάντους έδειξε να πιάνει την ευκαιρία από τα… μαλλιά, ο Μπουονανότε ήταν σούπερ ως επιτελικός χαφ, ο Μάνταλος γύρισε στην ενεργό δράση και έδωσε την πρώτη του ασίστ και η ΑΕΚ έφυγε από το Αγρίνιο έχοντας 21 τελικές εκ των οποίων 11 στο τέρμα!

Φουργιόζα μπήκε η ΑΕΚ στο ματς, έχοντας και ευκαιρίες αλλά και συνολικά πέντε κερδισμένα κόρνερ στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Με τον Μπουονανότε δεκάρι, αλλά και τον Κρισάντους σε εξαιρετική ημέρα, αρπάζοντας την ευκαιρία από τον Δέλλα, η ΑΕΚ έδειξε με το «καλησπέρα» στο ματς πως πήγε στο Αγρίνιο για να παίξει ποδόσφαιρο και να… κερδίσει. Στο 4ο λεπτό εξαιρετικό χτύπημα φάουλ από τον Μπουονανότε έβγαλε εντυπωσιακά ο Στεφανάκος, ενώ στο 9’ ο Παναιτωλικός με σουτ του Κάπελ απείλησε για πρώτη και μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο τον Ανέστη, ο οποίος αντέδρασε σωστά. Στο 18’ η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπουονανότε, το οποίο κέρδισε ο Κρισάντους, με τον Νιγηριανό να τσιμπάει τη μπάλα και να ανατρέπεται από τον Κούσα.

φωτό: paravatos.eu
φωτό: paravatos.eu
Πατώντας καλύτερα στο γήπεδο, στο 28’ η ΑΕΚ άγγιξε το 0-2. Εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Γκάλο από τα 30 μέτρα, πετάχτηκε στο «γάμα» ο Στεφανάκος και έδιωξε εντυπωσιακά στο κόρνερ. Στο 35’ όμως η Ένωση έφτασε στο δεύτερο γκολ: Αλλαγή παιχνιδιού του Γκάλο στον Ντίντακ, ο Ισπανός κατέβασε τη μπάλα, έβγαλε αμέσως τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Κέβιν έκανε το λάθος, με τον Ανάκογλου να διαβάζει σωστά τη φάση, να γίνει αποδέκτης της μπάλας, να δίνει στον Κρισάντους ο οποίος από κοντα έκανε το 0-2. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, αν και η Ένωση άγγιξε το 0-3 στο 45’ όταν ο Σιμόες έβγαλε με εξαιρετική πάσα τον Μπαρμπόσα τετ α τετ, όμως ο τελευταίος πλάσαρε άστοχα.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις πολλές αλλαγές να παίζουν το ρόλο τους. Ένα σουτ του Κάπελ στο 55’ και σε κεφαλιά του Κούσα δύο λεπτά μετά έβγαλε εύκολα ο Ανέστης (πριν δώσει τη θέση του στον Βούρα).Στο 73’ μετά από ατομική ενάργεια του Κρισάντους, έβγαλε σε απόσταση βολής τον Βασιλαντωνόπουλο, όμως ο Κυριακίδης κράτησε ανέπαφη την εστία του, σε μια καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ παρόμοια με το σουτ του Μπουονανότε στο 66’. Ενώ στο 77’ ο Βούρας κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα της ΑΕΚ βγάζοντας το σουτ του Βασιλείου. Στο 85’ η ΑΕΚ έφτασε και σε τρίτο γκολ, όταν μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μάνταλου, έδωσε στον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος με καλό σουτ έγραψε το 0-3. Κι όμως δεν… σταματούσε η ΑΕΚ η οποία λίγα λεπτά μετά το σουτ του Σοϊλέδη έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 89’ ο Μάνταλος έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στην επιστροφή του, με τον Κυριακίδη να πετάγεται στη γωνιά του και να διώχνει.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος (46’ Κυριακίδης), Κουτρομάνος (46’ Μπεχαράνο), Κούσας (71’ Χαντάκιας), Παπάζογλου, Μαρτίνεζ, Μάκος (71’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μάρκος Πάουλο, Ουάρντα (61’ Ρομέρο), Καπέλ, Μαρκόφσκι (71’ Βασιλείου), Βιγιαφάνεζ (71’ Καμαρά)

ΑΕΚ: Ανέστης (60’ Βούρας), Γκάλο (60’ Σοϊλέδης), Ντιντακ (69’ Πεταυράκης), Αρθο (65’ Κολοβέτσιος), Λαμπρόπουλος, Γιοχανσον (60’ Ανδρεόπουλος), Σιμοες (69’ Φαγιέ), Μπουονανοτε (74’ Μάνταλος), Ανάκογλου (74’ Κορδέρο), Μπαρμπόσα (60’ Βασιλαντωνόπουλος), Κρισάντους