Ανακαλούνται οι εγκρίσεις για τις ιδιωτικές μονάδες αιμοκάθαρσης

Επιστροφή στη… λογική, αφού η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δεν καλύπτεται από τους ειδικούς νεφρολόγους που προβλέπει ο νόμος
Στο ΑγρίνιοCulture.gr είχαμε ασχοληθεί αρκετές φορές με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομομείου Αγρινίου. Στα πλαίσια του ρεπορτάζ είχαμε διαπιστώσει ότι η Μονάδα στέναζε και στενάζει ακόμη από τις ελλείψεις προσωπικού, εν τούτοις το ΔΣ του νοσοκομείου αποφάσισε να δώσει έγκρισή του για κάλυψη δύο υπό ίδρυση ιδιωτικών μονάδων αιμοκάθαρσης.

Με την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομομείου Αγρινίου να μην καλύπτεται καθημερινά από ειδικό νεφρολόγο, μόνο το επιστημονικό συμβούλιο είχε φέρει αντιρρήσεις στην επιστημονική κάλυψη των ιδιωτικών μονάδων. Τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και ο τότε διευθυντής της Μονάδας, είχαν επιμείνει στο να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από πλευρά νοσοκομείου. Όμως οι ισορροπίες στο ΔΣ του νοσοκομείου άλλαξαν μετά την πρόσφατη τοποθέτηση νέων μέλων στη θέση παραιτηθέντων, όπως επίσης άλλαξε και η εισήγηση του νέου Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Έτσι το νοσοκομείο, από τη στιγμή που η Μονάδα δεν καλύπτεται από τους ειδικούς νεφρολόγους που προβλέπει ο νόμος, προχώρησε στην ανάκληση της έγκρισης που είχε δώσει σε υπό ίδρυση ιδιωτική μονάδα και στην επόμενη συνεδρίασή του, το ΔΣ θα επανεξετάσει και την έγκριση που είχε δοθεί άλλη υπό ίδρυση ιδιωτική μονάδα.

Και βεβαίως παραμένει ακόμη ζητούμενο να κινηθεί γρήγορα η διαδικασία και να ζητηθεί από το Υπ. Υγείας να προχωρήσει στην αντίστοιχη ανάκληση των αδειοδοτήσεων, γιατί ήδη η άδεια μιας ιδιωτικής μονάδας έχει πάρει ΦΕΚ, ενώ η άδεια έτερης μονάδας έχει πάρει την απαιτούμενη απόφαση του Γ.Γ του Υπ. Υγείας και αναμένεται η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ. Και όταν οι προτροπές «για το καλό σας πηγαίνετε σε ιδιωτική μονάδα τεχνητού νεφρού» ανθρώπων μέσα στο νοσοκομείο προς τους νεφροπαθείς ηχούν ακόμη μέσα από το ρεπορτάζ, είναι λογικό να αμφιβάλλει κανείς για το αν η διαδικασία ανάκλησης των αδείων θα φτάσει μέχρι τέλους…

Εκλιπαρούν για νεφρολόγους οι αιμοκαθαρόμενοι στο Αγρίνιο [HDvideo]
Πολιτική υπέρ των ιδιωτικών μονάδων υγείας ; [HDvideo]
Από τους νεφρολόγους που δεν επαρκούν για το νοσοκομείο, καλύπτεται… ιδιωτική Μονάδα Αιμοκάθαρσης ; [HDvideo]
Στα όρια της αντοχής του το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Αγρινίου
«Για το καλό σας πηγαίνετε σε ιδιωτική μονάδα τεχνητού νεφρού» [HDvideo]