Σε Περιφερειακό Συμβούλιο και Αποκεντρωμένη Διοίκηση το ζήτημα της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου

Με τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης συναντήθηκε χθες στην Πάτρα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, προκειμένου να επιδώσει το ψήφισμα που εξέδωσε ο Δήμος και Διαπαραταξιακή Επιτροπή σχετικά με το ζήτημα των διακοπών ρεύματος από τη ΔΕΗ στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου.

Απευθυνόμενος στον κ. Δ. Παναγιωτόπουλο ο Νίκος Καραπάνος επεσήμανε πως ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού το θέμα που έχει προκύψει με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσολογγίου, χαρακτηρίζεται ανάλγητος και προκλητικός. Παρά τις ρυθμίσεις χρεών στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει η ΔΕΥΑΜ, η απόφαση της ΔΕΗ για διακοπή της υδροδότησης ως μέσο πίεσης -τόνισε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου – δεν συνιστά τρόπο διευθέτησης οικονομικών διαφορών, αλλά στρέφεται ουσιαστικά κατά των ίδιων των πολιτών που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες. «Θεωρούμε πως το δημόσιο αγαθό του νερού, δεν μπορεί να αποτελεί διαπραγμάτευσης» σημείωσε ο Νίκος Καραπάνος, ζητώντας από τον κ. Παναγιωτόπουλο την προώθηση του ψηφίσματος προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Ομόφωνη στήριξη από το Περιφερειακό Συμβούλιο
Το Ψήφισμα της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, χθες το απόγευμα κατατέθηκε και στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών για τη Δυτική Ελλάδα» Κώστα Κούστα, ο οποίος έκανε και τη σχετική εισήγηση.Η απόφαση στήριξης του ψηφίσματος του Δήμου και της Διαπαραταξιακής Επιτροπής υπήρξε ομόφωνη.