Αυτός είναι ο Γιάννης Ματζουράκης

Ο Ελληνορουμάνος γεννημένος στο Διδυμότειχο στις 6 Ιουνίου 1949, Γιάννης Ματζουράκης, είναι ο νέος προπονητής του Παναιτωλικού και το JOINSPORTS σας παρουσιάζει το προφίλ του…

Πρόκειται για έναν προπονητή με τεράστια εμπειρία στους πάγκους, με την προπονητική του καριέρα να ξεκινάει από το 1980 και η πρώτη του δουλειά ήταν στην ΑΕΛ, ως βοηθός προπονητή του Αντώνη Γεωργιάδη και ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε τη Χαλκίδα, ομάδα της Β΄Εθνικής ως πρώτος προπονητής. Την αμέσως επόμενη χρονιά ο Ματζουράκης κάθισε για πρώτη φορά σε πάγκο ομάδας της Α” Εθνικής και συγκεκριμένα, εργάστηκε ως προπονητής στο Αιγάλεω. Μέχρι να ολοκληρωθεί η δεκαετία του 80», ο Γιάννης Ματζουράκης είχε αλλάξει τρεις ομάδες. Πήγε στην Καβάλα, ξαναγύρισε στο Αιγάλεω και ύστερα εργάστηκε στην Κύπρο, στην Πάφο, στον Πεζοπορικό και στον ΑΠΟΕΛ.

Το 1990 επέστρεψε στην Ελλάδα και έμεινε για δύο χρόνια για λογαριασμό της Νάουσας και του Πιερικού και το 1994 γύρισε πάλι στην Κύπρο για την δεύτερη του θητεία στον ΑΠΟΕΛ, όπου έμεινε για ένα χρόνο. Το 1995 η Λάρισα τον προσέλαβε στη θέση του προπονητή και ένα χρόνο αργότερα κάθισε στον πάγκο της Ξάνθης για τρία χρόνια από το 1996 έως το 1999.Η σεζόν 2000-2001 είναι η καλύτερη του Ματζουράκη στην προπονητική του καριέρα καθώς υπό τις δικές του οδηγίες ο Ολυμπιακός κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα. Το 2002 ταξίδεψε στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης και της ΑΕ Λεμεσού και γύρισε πάλι στην Ελλάδα για να προπονήσει την Ξάνθη. Το 2007 έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την Κύπρο και από το 2008 μέχρι σήμερα εργάστηκε σε ελληνικές ομάδες. Η Βέροια, η Ξάνθη, ο ΟΦΗ, η Καλλονή και ο Εργοτέλης ήταν οι τελευταίοι σταθμοί στην καριέρα του.

Πλέον, τα έχει βρει σε όλα με τον Φώτη Κωστούλα, τον «ισχυρό» άνδρα του Παναιτωλικού, με την ομάδα του Αγρινίου να είναι η 19η που προπονεί ο Γιάννης Ματζουράκης.

πηγή : joinsports.gr