Οι δουλειές που έχει να κάνει ο Ματζουράκης

Ο Γιάννης Ματζουράκης θα είναι ο νέος προπονητής του Παναιτωλικού και το JOINSPORTS αναλύει τις δουλειές που έχει να κάνει ο Έλληνας μπαρουτοκαπνισμένος τεχνικός…

Συστάσεις για τον Γιάννη Ματζουράκη δεν χρειάζονται. Το γεγονός ότι έχει κοουτσάρει 18 ομάδες και Ελλάδα και Κύπρο τα λέει όλα. Γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και τη δεδομένη χρονική στιγμή φαντάζει ως ο ιδανικός για να βρει το φάρμακο και να σταματήσει αυτή την άρρωστη κατρακύλα που βασανίζει την ομάδα του Παναιτωλικού. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που έχει αρκετές βλέψεις και ο υψηλότερος στόχος είναι η Ευρώπη, ωστόσο προέχουν άλλα πράγματα.

Η πρώτη δουλειά τους κυρ Γιάννη είναι να συμμαζέψει τα αποδυτήρια, που αυτή τη στιγμή το κλίμα είναι πάρα πολύ κακό. Χρειάζεται μεγάλη ψυχραιμία για να μπορέσουν οι παίκτες να χωνέψουν και να διαχειριστούν τις δύο συνεχόμενες «πεντάρες». Ο Ματζουράκης θα κληθεί να μιλήσει στους παίκτες και να τους κάνει να πιστέψουν στους εαυτούς τους και να πιστέψουν πως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, απλά χάθηκαν 6 βαθμοί, που μπορούν κάλλιστα να τους βρουν στις επόμενες αγωνιστικές.

Η δεύτερη δουλειά είναι να παίρνει το 100% από κάθε παίκτη. Η ικανότητα ενός προπονητή δεν είναι να καινοτομεί στην τακτική και στα συστήματα που επιλέγει, αλλά να μπορεί να παίρνει το μέγιστο από όλους τους παίκτες που διαθέτει το ρόστερ. Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι και ορισμένες φορές χρειάζεται κάποιος να τους μιλήσει, να τους μεταδώσει τα κίνητρα του για να μπορέσουν να αποδώσουν, καθώς είναι φανερό προς όλους ότι οι παίκτες δεν αποδίδουν ούτε στο μισό, των όσων μπορούν να κάνουν.

Η τρίτη δουλειά είναι να μάθει την ομάδα και τους παίκτες όσο το δυνατόν καλύτερα και με βάσει το υλικό να προσαρμόσει την φιλοσοφία πάνω τους και όχι να μάθει νέα πράγματα στους παίκτες, δηλαδή να κάνει ριζικέ αλλαγές, μιας και δεν είναι καλοκαίρι να υπάρχει η δυνατότητα της προετοιμασίας για να δουλέψει νέα πράγματα και να βάλει μια νέα φιλοσοφία στην ομάδα.

Η τέταρτη, τελευταία και σημαντική δουλειά είναι να φέρει αποτελέσματα. Ο κόσμος του Παναιτωλικού είναι απογοητευμένος μετά τις δύο σερί «πεντάρες» και πλέον περιμένει αποτελέσματα και άμεσα μάλιστα. Όλη αυτή την περίοδο οι οπαδοί στα blog και στις διάφορες σελίδες στα social media εξέφραζαν την επιθυμία τους να γυρίσει στην ομάδα ο Μάκης Χάβος, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε και πλέον περιμένουν ο Γιάννης Ματζουράκης να φέρει αποτελέσματα και να φέρει το χαμόγελο και πάλι στα χείλη τους.

πηγή : joinsports.gr