Ιόνια Οδός : Με το βλέμμα στη χρηματοδότηση

φωτό : από το τμήμα κοντά στην Αμφιλοχία που εκτιμάται ότι μπορεί να παραδοθεί νωρίτερα....

Στο 60% η συνολική πρόοδος
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξέλίξεις στο οικονομικό πεδίο οι παραχωρησιούχοι στους αυτοκινητόδρομους. Τα έργα που ξεκίνησαν σε 5 οδικούς άξονες το 2008 με σκοπό να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως το 2013 έχουν μεταβληθεί σε προβληματικές καταστάσεις καθώς υπέστησαν τις μεγάλες ζημιές της 6ετούς κρίσης της χώρας. Η φετινή χρονιά από παράγοντες των εταιρειών παραχώρησης χαρακτηρίζεται ως καταστροφική καθώς η χρηματοδότηση πάγωσε, το Υπουργείο βρέθηκε απέναντι και τα έργα όπως ήταν αναμενόμενο άρχισαν και πάλι να παρουσιάζουν αρρυθμίες μέχρι και μίνι-λουκέτα.

Από το Υπουργείο υποστηρίζουν πως ανοίγει άμεσα η κάνουλα της χρηματοδότησης και πως θα ομαλοποιηθεί η ροή. Το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι κάπως διστακτικό λόγω της διένεξης που υπήρξε μέχρι το καλοκαίρι και η επιστροφή της αμοιβαίας εμπιστοσύνης το κλείδι για να δούμε τελικά τα έργα να ωριμάζουν και να ολοκληρώνονται.

Στην Ιόνια Οδό τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα καθώς τα εργοτάξια δεν έκλεισαν μεν, κατέβασαν όμως ταχύτητες. Με μία παράταση 15 μηνών το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2017 ενώ καλά φαίνεται πως πάει και η διάνοιξη της Σήραγγας Κλόκοβας. Η συνολική πρόοδος είναι στο 60%.

με πληροφορίες από ypodomes.com