Ολοκληρωμένη κατά 90% η ανάπλαση στα Αη – Βασιλιώτικα

Αυτοψία στις εργασίες που πραγματοποιούνται για τη βελτίωση των υποδομών στην περιοχή Αη-Βασιλιώτικα πραγματοποίησε την Πέμπτη (8/10/2015) ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες.

ανάπλαση Αη Βασιλιώτικα (1)Ο κ. Παπαναστασίου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ & Κ.Χ. ΣΤΟ Δ.Δ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΗ- ΒΑΣΙΛΙΩΤΙΚΑ) » προϋπολογισμού 2.250.000,00. Κοινή διαπίστωση ήταν, ότι προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η ανάπλαση και η ανακατασκευή των οδών : Μαγνησίας, Περγάμου, Νικομήδειας, Μενεμένης, Νίκαιας, Σποράδων, Σκοπέλου, Σκιάθου, Κυκλάδων, Τήνου, Πάρου (συνολικού μήκους οδών 1.465,00 μ.).

Το έργο ξεκίνησε στις 23-12-2014 και περιλαμβάνει :
– Εκσκαφές, καθαιρέσεις οπλισμένων σκυροδεμάτων, καθαιρέσεις περιφράξεων, κατασκευή επιχωμάτων.
– Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης όπου κρίθηκε απαραίτητο, επιχώματα κάτω από πεζοδρόμια, κατασκευή ρείθρων, τοποθέτηση πρόχυτων κράσπεδων, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων – νησίδων με τυπική πλάκα πεζοδρομίου.
– Οδοστρωσία και ασφαλτικά
– Υδραυλικά, με όλες τις απαραίτητες εργασίες (εκσκαφές, καθαιρέσεις, επιχώσεις διαστρώσεις κλπ.) ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα αποχέτευσης και ύδρευσης της περιοχής.
– Εργασίες πρασίνου σε όλη την περιοχή παρέμβασης με φύτευση τόσο χαμηλής βλάστησης όσο και δέντρων.
– Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις με πλήρη υποδομή και ιστούς ηλεκτροφωτισμού όλων των οδών.
– Σήμανση (κάθετη – οριζόντια) με διαγραμμίσεις, στύλους πινακίδων, ρυθμιστικές πινακίδες αλλά και επικίνδυνων θέσεων.
ανάπλαση Αη Βασιλιώτικα (2)
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε τα εξής: «Σε ένα περιβάλλον σφικτών οικονομικών περιορισμών, με ελάχιστους πόρους υλοποιούμε έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.250.000,00 €. ευρώ Διαπίστωσα στη σημερινή μου επίσκεψη ότι προχωρούμε γρήγορα και το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 90%. Σε ότι αφορά την οδοποιία, απομένει μόνο η σήμανση – ασφάλιση του έργου, δηλ. κάθετη και οριζόντια σήμανση, η οποία τελειώνει σε μία εβδομάδα, προκειμένου να δοθεί σε χρήση και κυκλοφορία. Σε ότι αφορά την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων (πλατείες – παιδική χαρά) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται η αποπεράτωσή τους έως το τέλος του έτους. Θέλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου που μέσα σε ένα χρόνο μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ήταν απολύτως απαραίτητο για την περιοχή.»