2nd Trichonian Triathlon

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και ο Αθλητικός Σύλλογος Αγρινίου ΤΡΙΤΩΝΑΣ υπό την Αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, συνδιοργανώνουν, τον αγώνα ”2nd TRICHONIAN TRIATHLON” την Κυριακή 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 στις 10π.μ στη Λίμνη Τριχωνίδα (θέση Δογρή), με την συμμετοχή αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο αγώνας τριάθλου αποτελείται από τρία αθλήματα : κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο σε διαδοχική σειρά δίχως διακοπή. Η κατηγορία του αγώνα είναι sprint triathlon, όπου η κολύμβηση είναι 750 μέτρα στη λίμνη Τριχωνίδα, 20 χιλιόμετρα ποδηλασία σε διαδρομή χαραγμένη πέριξ της Λίμνης Τριχωνίδας (κάτω Μυρτιά) και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο.
Η ιδιαιτερότητα και η ”άγρια΄΄ ομορφιά του αγώνα έγκειται στο γεγονός, ότι η κολύμβηση γίνεται στη λίμνη, που το διαφοροποιεί από την κολύμβηση σε πισίνα κολυμβητηρίου. ΄Ετσι για τους αθλητές καθίσταται απαραίτητη η δυνατότητα προσανατολισμού σ’ανοιχτό νερό, η προσαρμογή στο κρύο νερό καθώς επίσης και η δυνατότητα κολύμβησης με κύματα και άλλους αθλητές.Επίσης το τρέξιμο και η ποδηλασία πραγματοποιούνται με τα τρια αθλήματα σε συνεχή ροή που επιτείνει την δυσκολία του αγώνα, αλλά αναδεικνύουν ταυτόχρονα τις δυνατότητες των αθλητών και το αμείωτο ενδιαφέρον που προκαλεί ένας αγώνας τριάθλου.Στόχος του αγώνα είναι η προώθηση του τριάθλου, η καθιέρωση του TRICHONIAN TRIATHLON, καθώς και η ανάδειξη της Λίμνης Τριχωνίδας, ως μοναδικής φυσικής πίστας για την πραγματοποίηση των ναυταθλητικών αθλημάτων καθώς και για την προβολή του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10π.μ στη Δογρή, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.(θέση κτήμα Πιθάρι)
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου (www.triathlon-hellas.com) & στο προφίλ του Α.Σ.Α. Τρίτωνας ( https://www.facebook.com/AthletikosSyllogosAgriniouTritonas).