Αγώνας Δρόμου αφιερωμένος στην Άθληση και τη Μεσογειακή Διατροφή

Στα πλαίσια του προγράμματος ‘Olive products in Mediterranean diet: Taste, Health and Mediterranean diet ’ Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή: Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής’, που αφορά σε διεθνή προκήρυξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC-PROM 2015 θα πραγματοποιηθούν τριήμερες εκδηλώσεις στο Αγρίνιο ‘Ελαία 2015’ που έχουν ως θεματολογία το ελαιόλαδο, την επιτραπέζια ελιά και τη Μεσογειακή Διατροφή με στόχο ι) την προβολή και την προώθηση των προϊόντων ελιάς και του ελαιολάδου και την ιι) ανάδειξη των προϊόντων της ελληνικής γης και ειδικά της Αιτ/νιας στο πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής ως άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και διάδοση των τοπικών μας παραδόσεων και του πολιτισμού μας.
Τα προϊόντα της ελιάς αποτελούν τη βάση της Μεσογειακής Διατροφής και έχουν ευεργετική ιδιότητά στην υγεία του καταναλωτή. Η συγκεκριμένη διατροφική σύνθεση της Μεσογειακής Διατροφής έχει ως αποτέλεσμα αφενός χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη και αφετέρου υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και ίνες. Η καθημερινή κατανάλωση ελαιόλαδου συνεπάγεται υψηλή περιεκτικότητα της δίαιτας σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Συμπληρωματικό μέρος της Μεσογειακής Διατροφής είναι η τακτική άσκηση (αθλητισμός, γυμναστική ή οποιασδήποτε μορφής κίνηση).
Στα πλαίσια της ΕΛΑΙΑ ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει Αγώνα Δρόμου αφιερωμένο στην ‘Άθληση και τη Μεσογειακή Διατροφή’. Ο αγώνας θα είναι ο γύρος της πόλης του Αγρινίου, απόστασης 5.000 μέτρων την Κυριακή 18/10/2015 με ώρα εκκίνησης 16:00 από την κεντρική πλατεία. Τερματισμός στην Κεντρική πλατεία. Πληροφορίες για τον αγώνα : 08:00 – 14:00 πρωινές ώρες στο τηλέφωνο 26410-39631. Θα υπάρχουν 4 κατηγορίες (Ανδρών -Γυναικών ) & (Αγοριών – Κοριτσιών ηλικίας μέχρι 17 ετών). Όλοι οι τερματίζοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Στους πρώτους νικητές θα τους απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλιο. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά και φρούτα.