Το “έγκλημα” στο πάρκο ήταν προμελετημένο και κατ΄εξακολούθηση;

Για αυτή τη ρημάδα την ανάπλαση του Πάρκου γράφτηκαν και ειπώθηκαν πάρα πολλά. Γίνανε επεισόδια, πάμπολλες συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, προσφυγές στο ΣτΕ, ασφαλιστικά μέτρα, μηνύσεις και άλλα πολλά.

Παρά τα όσα λοιπόν έγιναν και το έργο σταμάτησε μερικώς από το ΣτΕ και κατά το υπόλοιπο εξαιτίας της διαφωνίας του εργολάβου και δήμου για το πως θα έπρεπε να γίνουν οι εργασίες που επέτρεπε το ΣτΕ, είναι εκπληκτικό να μαθαίνουμε σήμερα εν έτει 2015 από το πόρισμα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιων Έργων πως οι καταγγελίες κατά του δήμου σχετικά με τις αδειοδοτήσεις του έργου είχαν βάση, δηλαδή άλλα στοιχεία δίνονταν στη μια και άλλα στην άλλη εμπλεκόμενη για την αδειοδρότηση υπηρεσία.

Και είναι πραγματικά απίστευτο, ότι μαθαίνουμε από το ίδιο πόρισμα πως η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου προχώρησε σε τροποποίηση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης και την οποία έστειλε στον ανάδοχο για την εκτέλεση εργασιών χωρίς προηγουμένως η τροποποίηση αυτή να έχει εγκριθεί τόσο από την Προϊσταμένη Αρχή, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικοκονομική Επιτροπή του δήμου, όσο και από τις εμπλεκόμενες με τις αδειοδοτήσεις του έργου υπηρεσίες. Και το πιο σημαντικό ότι το Δασαρχείο Αγρινίου με το Α.Π.86677/3705/08-07-2014 έγγραφό του απέρριψε την τροποποίηση αυτή καθώς δεν προχωρεί σε αποτύπωση της υπάρχουσας βλάστησης.

Εν ολίγοις στο δήμο Αγρινίου, επί της προηγούμενης διοικήσεως, εμ τους έλεγαν ότι δεν έκαναν αποτύπωση των δένδρων του πάρκου (τους ρωτούσαν μάλιστα σε κάποια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πόσα δένδρα έχει το πάρκο και δεν ήξεραν τι να απαντήσουν), εμ αδιαφόρησαν ξανά και έκαναν τροποποίηση της μελέτης, πάλι χωρίς αποτύπωση των δένδρων. Δεν είναι αυτό μια τρανή απόδειξη ότι το “έγκλημα” στο πάρκο ήταν προμελετημένο και κατ΄εξακολούθηση;