“Μαθήματα” ελιάς και ελαιολάδου σε μαθητές

Στα πλαίσια του προγράμματος ‘Olive products in Mediterranean diet: Taste, Health and Mediterranean diet ’ Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή: Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής’, που αφορά σε διεθνή προκήρυξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC-PROM 2015, θα πραγματοποιηθούν τριήμερες εκδηλώσεις στο Αγρίνιο ‘Ελαία 2015’ που έχουν ως θεματολογία το ελαιόλαδο, την επιτραπέζια ελιά και τη Μεσογειακή Διατροφή με στόχο:
ι) την προβολή και την προώθηση των προϊόντων ελιάς και του ελαιολάδου και την
ιι) ανάδειξη των προϊόντων της ελληνικής γης και ειδικά της Αιτ/νιας στο πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής ως άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και διάδοση των τοπικών μας παραδόσεων και του πολιτισμού μας.

Στα πλαίσια της ΕΛΑΙΑ ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
μεταξύ των άλλων δράσεων διοργανώνει την Παρασκευή 8:30-13.00 πμ στην Δημοτική Αγορά του Δήμου Αγρινίου:
ι)οργανοληπτική αξιολόγηση του επιτραπέζιας ελιάς από τον Δρ Κώστα Τερτιβανίδη, Προϊστάμενο Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ΠΕ Χαλκιδικής, Επικεφαλή της Ομάδας Οργανοληπτική Αξιολόγηση της ελιάς και
ιι) οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου από την Δρ Κυριακή Ζηνοβιάδου, Επικ. Καθηγήτρια Κολέγιο Περρωτής, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και την κ. Ψηλού Βασιλική, Γεωπόνο με ειδίκευση στην οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου σε μαθητές του Γυμνασίου.

Στόχος της εκπαίδευσης είναι οι μαθητές να γνωρίσουν το ποιοτικό ελαιόλαδο και την ποιοτική επιτραπέζια ελιά με θεωρητικό και πρακτικό τρόπο και να μάθουν να διακρίνουν τους διάφορους τύπους ελαιολάδων και ελιάς αλλά πάνω απ’ όλα να εκτιμήσουν την αξία του έξτρα παρθένου ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς.