Αγρινίου vs Αθηναίων

Πολλές φορές έχουμε ακούσει πως “και πάλι θα δίναμε τα δυόμιση εκατομμύρια που δώσαμε το 2010” -δυο μήνες πριν η χώρα μπει στα Μνημόνια- “για να αγοράσουμε το Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος”. Τότε βέβαια το αγοράσαμε για να γίνει δημοτική Πινακοθήκη. Τελικά η Πινακοθήκη έγινε σε ένα κτιριάκι δίπλα από το δημαρχείο – που πωλούνταν πακέτο με το Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος- και το Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος χρησιμοποιείται κατά βάση ως αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Βλέπετε η πολιτική τέχνη στο Αγρίνιο είναι τέτοια που θέλει και τον ανάλογο ευρύχωρο χώρο. Αντίθετα οι καλές τέχνες, τα εικαστικά και τα άλλα κουλτουριάρικα μπορούν και αξίζει να στηριμωχθούν στο κτιριάκι που ο εκάστοτε διευθυντής της υποκαστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος περνούσε την προσωπική του ζωή… Έχουν και διευθυντές των υποκαταστημάτων ιστορία σ’αυτό τον τόπο…

athinaΤα επιχειρήματα για το πόσο καλή ήταν αυτή η αγορά και πόσο χρήσιμο το δάνειο για την αγορά τα ακούσαμε ξανά στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Βέβαια το σπουδαίτερο επιχείρημα το είχαμε ακούσει πριν ένα χρόνο… ήταν ότι «αν ο Π. Μοσχολιός δεν έπαιρνε το δάνειο, αυτό κτίριο ίσως ήταν σε άλλα χέρια, ένα ιστορικό κτίριο μπορεί να ήταν και στριπτιτζάδικο…» Το πως θα γίνονταν αυτό σε ένα κτίριο που έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο και ένα χώρο που έχει χαρακτηριστεί κοινόχρηστος είναι πραγματικά απορίας άξιο… Και βέβαια επειδή μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις… η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πρωτεύουσας της χώρας (φωτό) σε σύγκριση με αυτή του Αγρινίου, μας δίνει μάλλον μια χαοτική διαφορά σαν αυτή της σύγκρισης του Μεγάρου Μαξίμου με το νέο σουλτανικό παλάτι του Ερντογάν στην Τουρκία.

Κάτι βέβαια που δεν είχαμε ακούσει σε άλλες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και το ακούσαμε πρώτη φορά προχθές ήταν λίγο – πολύ (δεν ειπώθηκε έτσι ακριβώς, αλλά το πνεύμα αυτό ήταν) ότι “εσείς οι τωρινοί χωρίς να ντρέπεστε πάτε και καμαρώνετε στη δημοτική πινακοθήκη… που σας έφτιαξα εγώ”….

Πάλι εσείς οι προηγούμενοι φταίτε, φεύγοντας έπρεπε να την πάρετε μαζί σας