Ανησυχία για κατάργηση και του Α.Τ. Αιτωλικού

Τις τελευταίες ημέρες σενάρια φέρουν ως πιθανή και την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη στο στόχαστρο βρίσκονται τα αστυνομικά τμήματα Εμπεσού, Γαβαλούς, Κατούνας και Αγίου Βλασίου καθώς και οι αστυνομικοί σταθμοί στο Μύτικα, την Πάλαιρο και το Μενίδι. Ενώ ο ΓΓ του Υπουργείου μιλά για αστυνομικά τμήματα με 30 ή 40 αστυνομικούς, γιατί μόνο με τόση δύναμη μπορούν τα αστυνομικά τμήματα να προσφέρουν διοικητικές υπηρεσίες και αστυνόμευση.

Έτσι άλλη μια ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης αναφορικά με το ζήτημα της πιθανής κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού. Όπως συνέβη όμως και πρόσφατα με ερώτηση για το Α.Τ Εμπεσού, μάλλον πάλι γενικόλογα και αόριστα θα απαντήσει το Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Το κείμενο της ερώτησης:
ΘΕΜΑ : ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού.

Η εδαφική αρμοδιότητα του Α.Τ. Αιτωλικού αφορά σημαντικά μεγάλη έκταση και αστυνόμευση τουλάχιστον είκοσι πέντε χωριών των πρώην Δήμων Αιτωλικού και Οινιάδων. Ο μόνιμος πληθυσμός αγγίζει περίπου τους 15,000 μόνιμους κατοίκους , οι οποίοι πολλαπλασιάζονται τους θερινούς μήνες. Στην περιοχή λειτουργούν υποκαταστήματα Τραπεζών, ΕΛΤΑ, ATM, πρατήρια υγρών καυσίμων με αποτέλεσμα να διακινούνται μεγάλα χρηματικά ποσά (διανομή συντάξεων κτλ.) Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα υποβαθμιστεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ΕΛ.ΑΣ. και θα απαιτείται η μετάβαση σε απομακρυσμένες Υπηρεσίες αυξάνοντας την ταλαιπωρία, τα έξοδα και το χρόνο διεκπεραίωσης.
Κατόπιν των ανωτέρω, ο Υπουργός ερωτάται :
Είναι το Αστυνομικό Τμήμα του Αιτωλικού στα υπό κατάργηση/ συγχώνευση τμήματα, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης του Υπουργείου για την αναδιοργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας;