Ορεινή Ναυπακτία : Οι συντηρήσεις των επαρχιακών οδών και οι μελέτες του ΙΓΜΕ στο επίκεντρο

Επίσκεψη εργασίας στο σύνολο της ορεινής Ναυπακτίας από την Αντιπεριφέρεια
Κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη κ. Χριστίνα Σταρακά, βρέθηκε χτες στο σύνολο σχεδόν του ορεινού όγκου της Ναυπακτίας προκειμένου να επιβλέψει τις συντηρήσεις των επαρχιακών οδών και να έρθει σε επαφή με το κλιμάκιο του ΙΓΜΕ που βρίσκεται στην περιοχή, όπου εκτελεί αφενός προγραμματισμένες γεωτρήσεις και αφετέρου την μελέτη για την πλήρη χαρτογράφηση των κατολισθητικών φαινομένων στην περιοχή, ειδικά στην Κλεπά.

Οι προγραμματισμένες συντηρήσεις, ενόψει δύσκολων καιρικών φαινομένων που θα υπάρξουν, πραγματοποιούνται ήδη με εξασφαλισμένους πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ, ενώ για τις δράσεις του ΙΓΜΕ επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση για τη συστηματική δουλειά που γίνεται στη περιοχή για πρώτη φορά.
«Τα στελέχη του ΙΓΜΕ μας τονίζουν ότι γίνεται για πρώτη φορά τόσο συστηματική δουλειά για το κατολισθητικό φαινόμενο στην Κλεπά και είναι πολύ ικανοποιημένα από τη συνεργασία μαζί μας», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά, η οποία πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά τις συντηρήσεις του επαρχιακού δικτύου της Ναυπακτίας, ακόμα και μέσα σε δύσκολες συνθήκες, παραμένει αταλάντευτη η θέλησή μας να επενδύσουμε στην ομορφιά και στις δυνατότητες της περιοχής, διότι έχει προοπτική για σχεδόν όλα τα είδη τουρισμού».

Να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο μετέβη σε Βομβοκού, Σίμου, Παλιογέφυρο, Ποκίστα, Πλάτανο, Νεοχώρι, Ψηλό Σταυρό, Αράχωβα, Κλεπά, Περδικόβρυση, Ευηνολίμνη και Χάνι Λιόλιου με τους κατοίκους των περιοχών αυτών να του επιφυλάσσουν θερμότατη υποδοχή, την ώρα που υπήρξε η ευκαιρία και για εκτενή συζήτηση όλων των ζητημάτων με τους προέδρους αλλά και τους απλούς πολίτες. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν εκτός από την Αντιπεριφερειάρχη και η διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών κ. Καραθανάση, ο προϊστάμενος συγκοινωνιακών έργων κ. Παππάς, οι μηχανικοί κ.κ. Καχριμάνης και Ζορμπά, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Ναυπακτίας κ. Κοτρωνιάς και Δ.Ε. Πλατάνου κ. Κούκουνας.