Παπαναστασίου : Τα έργα παραδίδονται υλοποιημένα και όχι δημοπρατημένα

Ο Γ. Παπαναστασίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αντέκρουσε το επιχείρημα περί απραξίας και ανυπαρξίας έργου από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης λέγοντας ότι δεν μπορούν να εμφανίζονται κάποιοι, ακόμα και σήμερα, ως «πατέρες» έργων, ή να χαρακτηρίζουν το Τεχνικό Πρόγραμμα φτωχό, γνωρίζοντας ότι σε αυτό δεν είναι ενταγμένα καν τα έργα του ΕΣΠΑ, γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη η νέα προγραμματική περίοδος.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε με νόημα ότι πρέπει να λέμε ολόκληρη την αλήθεια στους δημότες, χωρίς να δημιουργούμε έριδες και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έγιναν από τη σημερινή Δημοτική Αρχή (π.χ. αποκατάσταση γεφυριού Νεάπολης και Λεπενούς), σε δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη (π.χ. Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο), αλλά και στην εξασφάλιση επιπλέον πόρων για νέα έργα σε όλο το εύρος του Δήμου (π.χ. δημοτική οδοποιία πέντε δημοτικών ενοτήτων, υδροδότηση του Αγρινίου από τη λίμνη Καστρακίου κ.α).

Υπενθύμισε ταυτόχρονα λάθη του παρελθόντος και τα άσκοπα δάνεια, που υποθήκευσαν το μέλλον της περιοχής, για έργα που θα μπορούσαν να γίνουν με χρήματα που υπήρχαν στα γεμάτα ταμεία του Δήμου. Έργα χωρίς σχεδιασμό και τις προαπαιτούμενες μελέτες, έργα όπως διανοίξεις οδών, επέκταση του κοιμητηρίου χωρίς την στοιχειώδη περίφραξη, η δημιουργία πεζοδρομίων χωρίς φωτισμό κ.α. «Κάποιοι μιλούν για πληθώρα έργων, όμως τα εγκαινίασαν ή τα παρέδωσαν ανολοκλήρωτα. Χωρίς πεζοδρόμια χωρίς φωτισμό. Κουραστήκαμε να ακούμε για το έργο της υδροδότησης της Μακρυνείας, ωστόσο δεν έχει προβλεφθεί καμία μελέτη για την κατασκευή αγωγού που θα φέρει από το Καστράκι στο Αγρίνιο το νερό που απαιτείται για την υδροδότηση των περιοχών της Μακρυνείας» σημείωσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος Αγρινίου.