Σταμάτησαν οι αντιδράσεις, γιατί -σύμφωνα με το πόρισμα- σταμάτησαν οι παρανομίες

Όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να λέμε ό,τι θέλουμε, αλλά ταυτόχρονα κρινόμαστε για όσα λέμε. Ήρθε λοιπόν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, με αφορμή το γεγονός ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016 έχει εγγραφεί ποσό για νέα μελέτη στο Πάρκο, ο τέως δήμαρχος για να κάνει κάποια σχόλια τώρα που το έργο οδεύει για απένταξη από το ΕΣΠΑ και είπε εν ολίγοις ότι οι αντιδράσεις για το Πάρκο γίνονταν για να πληγεί ο ίδιος πολιτικά και όχι από ενδιαφέρον για την ουσία της ανάπλασης. Ως απόδειξη δε για τον ισχυρισμό του είπε πως μετά τις εκλογές σταμάτησε η οποιαδήποτε αντίδραση για το Πάρκο.

Μετά τις εκλογές η αλήθεια είναι πως σταμάτησαν οι αντιδράσεις, γιατί σταμάτησαν οι παρανομίες, σύμφωνα τουλάχιστον με το πόρισμα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιων Έργων. Από τον κύριο Μοσχολιό δεν ακούσαμε ποτέ καμία απάντηση για όσα καταγράφει το πόρισμα αυτό, που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα. Να θυμίσουμε λοιπόν πως σύμφωνα με το πόρισμα οι καταγγελίες κατά του έργου της ανάπλασης σχετικά με τις αδειοδοτήσεις του είχαν βάση, δηλαδή άλλα στοιχεία δίνονταν στη μια και άλλα στην άλλη εμπλεκόμενη για την αδειοδρότηση υπηρεσία. Και είναι πραγματικά απίστευτο, αυτό που πληροφορηθήκαμε από το ίδιο πόρισμα πως δηλαδή αφού είχαν μεσολοβήσει οι αντιδράσεις, τα επεισόδια με τα ΜΑΤ στο Πάρκο, οι προσφυγές στο ΣτΕ, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου προχώρησε σε τροποποίηση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης, η οποία σύμφωνα το Δασαρχείο Αγρινίου και το Α.Π.86677/3705/08-07-2014 έγγραφό του απορρίφθηκε, καθώς δεν προχωρούσε σε αποτύπωση της υπάρχουσας βλάστησης. Παρ’όλα αυτά ο δήμος -σύμφωνα πάντα με το πόρισμα- έστειλε την τροποποίηση αυτή στον ανάδοχο του έργου για την εκτέλεση εργασιών, χωρίς προηγουμένως η τροποποίηση να έχει εγκριθεί τόσο από την Προϊσταμένη Αρχή, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικοκονομική Επιτροπή του δήμου, όσο και από τις εμπλεκόμενες με τις αδειοδοτήσεις του έργου υπηρεσίες.

Όσο δεν δίνεται μια πειστική απάντηση σε όλα αυτά, ο τέως δήμαρχος μπορεί να λέει ό,τι θέλει, η αλήθεια όμως είναι άλλη… Γιατί οι πολιτικές κρίσεις είναι πάντα υποκειμενικές, τα πορίσματα όμως και τα επίσημα έγγραφα που καταγράφουν το τι πραγματικά έγινε στο πάρκο, χρήζουν μιας ανάλογης απάντησης… αν υπάρχει…