Νέα λίστα με στοιχεία λογαριασμών Ελλήνων στα χέρια της κυβέρνησης

Δεδομένα 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα, που αφορούν τα έτη 2006 και 2008 διαβίβασε στο ΥΠΟΙΚ η φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Αρχής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.Τα στοιχεία αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο τον οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2008.

Το ΥΠΟΙΚ σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν από τις φορολογικές υπηρεσίες και εισαγγελικές αρχές στον αγώνα του Ελληνικού Δημοσίου για την αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.H “Νέα ‘λίστα Λαγκάρντ’ παραλαμβάνει το ΥΠΟΙΚ από τη Γερμανία, κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς μετέβη στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και συγκεκριμένα στο Βούπερταλ προκειμένου να παραλάβει, από τις τοπικές γερμανικές φορολογικές Αρχές, κατάλογο με Έλληνες καταθέτες του εξωτερικού.

Τον σχετικό κατάλογο με τα στοιχεία των Ελλήνων καταθετών έχουν συγκεντρώσει οι γερμανικές Αρχές, στο πλαίσιο των δικών τους ερευνών για τον εντοπισμό Γερμανών φοροφυγάδων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γερμανικές Αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούνται σε χώρες όπως η Ελβετία και το Λιχτενστάιν.

πηγή : moneypress.gr