Του ΕΣΠΑ του θ’κόμ και του θ’κός

Για την “ιδιοκτησία” του ΕΣΠΑ που γίνεται τόσος πολύς λόγος στο δήμο Αγρινίου, αρκεί να σκεφτεί ο καθένας ότι σήμερα, τέλη του 2015, “τρέχει” το ΕΣΠΑ 2007-2013 και από μέσα στο 2016 θα ξεκινήσει το ΕΣΠΑ 2014-2020…

Μπορεί δηλαδή σε τοπικό επίπεδο να λέει ο κάθε αυτοδιοικητικός ότι γουστάρει, αλλά άλλοι κάνουν τα κουμάντα… Και αναλόγως με τα κουμάντα που γίνονται στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, κοιτάει ο κάθε αυτοδιοικητικός να φέρει στα μέτρα του τα πράγματα. Σημασία ότι η ζωή τα έφερε έτσι που η ουσία είναι ότι ο ένας παίρνει τη σκυτάλη από τον άλλον και καλείται να αποτελειώσει ότι δεν πρόλαβε ο προηγούμενος και να ξεκινήσει τα δικά του, για να τα αποτελειώσει ο επόμενος και πάει λέγοντας… Αλλά επειδή είμαστε πολιτικά πολύ πρωτόγονοι ακόμη, έχουν οι περισσότεροι την αναίδεια να μιλούν για τα δικά τους έργα, λες και τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Μέσα λοιπόν στο γενικότερο σουρεαλισμό του θέματος στην πρόσφτατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για το τεχνικό πρόγραμμα του 2016, είχαμε την προηγούμενη δημοτική αρχή να υπερασπίζεται το έργο της και να υπερηφανεύεται για αυτό, αλλά να μην…. ψηφίζει το τεχνικό προγράμμα που -μιας και το νέο ΕΣΠΑ δεν έχει ανοίξει ακόμη- από τα 52 περίπου εκατομμύρια ευρώ τα 45 αφορούν τα λεγόμενα “δικά της” έργα ΕΣΠΑ…. Καμιά φορά ο σουρεαλισμός αποκτά και ιανικές διαστάσεις.