Ν. Μαρκαντώνης: Αν δεν αποσυνδεθεί το νοσοκομείο, θα κλείσει…

Ο Ν. Μαρκαντώνης Διευθύντης της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και Μέλος Δ.Σ της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας με επιστολή του προς τον Υπ.Υγείας που κοινοποιείται στην 6η ΥΠε, το Διοικητή του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, το Δήμαρχο Μεσολογγίου τους Φορείς και τα ΜΜΕ προβάλλει το αίτημα της διοικητικής αποσύνδεσης του νοσοκομείου Μεσολογγίου από αυτό του Αγρινίου, ώστε να αποφευχθούν οι περαιτέρω ελλείψεις από τις μετακινήσεις προσωπικού.

Αναλυτικά :
Είναι πλέον γνωστή στους πάντες η μεθοδευμένη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου από πολιτικούς και μή παράγοντες και η οποία έλαβε μορφή Χιονοστιβάδας μετά την διοικητική ενοποίηση των Νοσοκομείων Αγρινίου Μεσολογγίου (Νόμος Λοβέρδου).Το αποκορύφωμα των ενεργειών αυτής της υποβάθμισης πραγματοποιήθηκε με τον διορισμό του Κυριακόπουλου στην διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.Πιο συγκεκριμένα :
· Αποδεκατισμός Καρδιολογικής Κλινικής Από Πέντε καρδιολόγους σε Δύο.
· Αποδεκατισμός του Νοσηλευτικού προσωπικού με μετακινήσεις προς το Αγρίνιο .
· Απόπειρες μετακίνησης διοικητικών υπηρεσιών προς το Αγρίνιο (πληροφορική, μισθοδοσία προμήθειες ).
· Μεθοδευμένη κατασυκοφάντηση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην τοπική κοινωνία
· Ετσιθελικές υπηρεσιακές μεταβολές με στόχο να αντικαταστήσει τα στελέχη που έλεγαν ΟΧΙ!!

Όλα τα ανωτέρω πραγματοποιηθήκαν με την ανοχή αν όχι και την συμμετοχή του κ. Βλάχου. Σήμερα που το Νοσοκομείο βρίσκεται στο παρά πέντε και δεδομένου ότι ξεκινά η συζήτηση για τον υγειονομικό Χάρτη στον Νομό, Πιστεύω ότι:
· Επιβάλλεται να συσπειρωθούμε όλοι στο πάγιο αίτημα της ΔΙΟΙΚΗΤΗΚΗΣ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗΣ του Νοσοκομείου από αυτό του Αγρινίου διαφορετικά η τύχη του Νοσοκομείου είναι το κλείσιμο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
· Στο Νομό είναι απαραίτητα τα δύο Νοσοκομεία αφενός λόγω της γεωμορφολογίας αφετέρου λόγω της έκτασης
( δύο Νομοί σε έναν)
· Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου θα πρέπει να λειτουργήσει με τον προτεινόμενο οργανισμό που περιέχει τις βασικές ειδικότητες καθώς και τα διατομεακά τμήματα

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για σπατάλες στην υγειά και οικονομική κρίση. Επί του θέματος έχω να πω ότι: Σε περίοδο οικονομικής κρίσης δεν κάνεις περικοπές, κλείνοντας Νοσοκομεία αλλά νοικοκύρεμα των οικονομικών και ουσιαστικό έλεγχος της σπατάλης! Θα πρέπει δε να λάβουμε σοβαρά υπ’οψιν ότι ο ασθενής που θα μετακινείται από εδώ σε άλλο Νοσοκομείο λόγω της αναμονής θα ανεβάζει τον χρόνο νοσηλείας κατά συνέπεια και το κόστος!! Η μετακίνηση προς Αγρίνιο Θα κοστίζει το τριπλάσιο ενώ η μετακίνηση σε Νοσοκομείο της Πάτρας το πενταπλάσιο!!! Τέλος όσον αφορά τους άμεσους στόχους προκειμένου το Νοσοκομείο να γίνει οριακά λειτουργικό θα πρέπει άμεσα να γίνουν προκυρήξεις επικουρικών, αποκλειστικά για το Μεσολόγγι,με βάση τις προτεραιότητες που έχουμε κατ΄επαναληψη αναφέρει.

Μετά τιμής
Ν.Ι.Μαρκαντώνης