Γραμματεία ΠΑΜΕ Aιτωλοακαρνανίας : Συμμετοχή στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη

Στις 25 Νοέμβρη και ώρα 6:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου σύσκεψη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή εργαζομένων και σωματείων μελών του ΠΑΜΕ από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα απ’ όλο το νομό.
Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε η δράση του ταξικού κινήματος το προηγούμενο διάστημα με αποκορύφωμα την απεργία της 12 Νοέμβρη που έδειξε ότι η εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα δεν είναι διατεθειμένοι να αναθέσουν την τύχη τους και τις ζωές τους σε κανέναν. Έγινε ένα πρώτο βήμα που πρέπει να αξιοποιηθεί στην πορεία.

Η συγκυβέρνηση εντείνει την επίθεσή της έχοντας την κάλυψη της Ε.Ε. και της εργοδοσίας, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Με διαδικασίες του κατ’ επείγοντος ψήφισε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια . Τώρα φέρνει προς ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και τον προϋπολογισμό του 2016 που θα περιέχει περικοπές 5,7 δις. Σ’ αυτό τον πόλεμο, που κήρυξαν από κοινού συγκυβέρνηση – Ε.Ε.- κεφάλαιο , η εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουν άλλο δρόμο να ακολουθήσουν εκτός από τη συσπείρωση στα ταξικά σωματεία, την οργάνωση και τον αγώνα για να μπει φρένο σ’ αυτή την επιδρομή.

Η Γραμματεία καλεί όλα τα σωματεία και τους συλλόγους να πάρουν τώρα αποφάσεις και να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο κατοικίας για να δώσουμε μαχητική, αποφασιστική απάντηση στην Πανελλαδική- Πανεργατική Απεργία στις 3 Δεκέμβρη.
Να μη χαθεί χρόνος. Όλοι στη μάχη , όλοι στον αγώνα.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ .