“Aριστερά” μπαλώματα στην Υγεία με μετακινήσεις γιατρών κατά το δοκούν

Σταμάτησαν οι εφημερίες στο περιφερειακό ιατρείο Γαβαλούς για να ξεκινήσουν στο Χαλκιόπουλο
Στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων η 6η ΥΠΕ λειτουργεί με μετακινήσεις γιατρών και… προβλημάτων…
Μια από τα ίδια, ίσως και χειρότερα, βαίνουν τα πράγματα στο χώρο της Υγείας στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, αφού αντί για προσλήψεις γιατρών όπως είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός, βλέπουμε μόνο μια “φτηνή” και εν ολίγοις πολιτικάντικη διαχείριση του συνεχώς μειούμενου ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί στο χώρο της Υγείας. Ξεσηκώθηκε και δικαίως τον προηγούμενο μήνα ο κόσμος στην περιοχή του Ορεινού Βάλτου, με αφορμή το θάνατο μιας 75χρονης που εξέπνευσε κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο Αγρινίου, αφού πρώτα κατέφτασε στο Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου, αλλά δεν υπήρχε ούτε γιατρός, ούτε ασθενοφόρο, για να την μεταφέρει άμεσα στο νοσοκομείο….

6η ΥΠΕΓια να λυθεί το πρόβλημα και επί της ουσίας για να καταλαγιάσουν κάπως οι αντιδράσεις των κατοίκων της απομακρυσμένης περιοχής του Ορεινού Βάλτου, που δικαίως αισθάνονται πολίτες β κατηγορίας από τη διαχρονική συμπεριφορά του κράτους απέναντί τους, η 6η ΥΠΕ αποφάσισε να μετακινήσει γιατρούς από περιφερειακά ιατρεία και άλλα Κέντρα Υγείας προς το Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλων. Δύο γενικοί γιατροί από το Κ.Υ Θέρμου και το περιφερειακό ιατρείο Γαβαλούς μετακινήθηκαν στο Χαλκιόπουλο, ώστε να καλύπτονται οι εκεί εφημερίες. Ενώ ένας ακόμης γιατρός από το περιφερειακό ιατρείο Γαβαλούς μετακινήθηκε στο Κ.Υ. Αστακού. Το αποτέλεσμα είναι το περιφερειακό ιατρείο στη Γαβαλού, που εξυπηρετεί σχεδόν όλη την περιοχή της Μακρυνείας περίπου 12000 κατοίκων, πλέον από τις αρχές Δεκέμβρη δεν εφημερεύει και μπορεί να εξυπηρετήσει ασθενείς μόνο τα πρωινά….

Και το ερώτημα που μπαίνει εδώ, μοιραία, είναι ποιος έδωσε το δικαίωμα στον οιονδήποτε ιθύνοντα, είτε είναι το Υπουργείο, είτε η ΥΠΕ, είτε οι διοικητές των νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας, να πετάει το “μουτζούρη” της Υγείας, πότε στη μια και πότε στην άλλη περιοχή; Ποιος τους δίνει το “δικαίωμα του θεού” να αποφασίζουν πότε και για πόσο διάστημα μια περιοχή θα έχει την αυξημένη πιθανότητα να ζήσει ένα συμβάν σαν αυτό του περασμένου μήνα στο ορεινό Βάλτο;;; Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να “σπρώχνουν” στον κοινωνικό αυτοματισμό, δεκάδες χιλιάδες κατοίκους ολόκληρων περιοχών, που μοιραία εξαναγκάζονται να αναρωτιούνται “δεν έχει δικαίωμα στην Υγεία η δικιά μας περιοχή και έχει μια άλλη;”