Εκδήλωση στη Δημοτική Αγορά – Παρουσίαση του βιβλίου «Η Ελίνα στη χώρα των Bio-λιχουδιών»

Το Σάββατο το απόγευμα στη Δημοτική Αγορά
Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΗ» το Σάββατo 12 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 6μ.μ. στο Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.– Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Η Ελίνα στη χώρα των Bio-λιχουδιών» με μουσική και αφήγηση. Η συγγραφέας Μαρία Παναγιωτακοπούλου θα αφηγηθεί αποσπάσματα από το παραμύθι πλαισιωμένα με τραγούδια που έχει συνθέσει η Άσπα Παπαδημητρίου και θα τραγουδήσει η Έλενα Παπαδημητρίου, που είναι και η εικονογράφος του βιβλίου
Το παραμύθι «Η Ελίνα στη χώρα των bio-λιχουδιών» γράφτηκε στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου «Το βιολογικό τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδας» στο οποίο συμμετέχουν οι Αναπτυξιακές 1) Τριχωνίδα Α.Ε. , Αιτωλική Αναπτυξιακή 3) Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού 4)Αναπτυξιακή Μεσσηνίας 5)Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε 6) Αναπτυξιακή Ολυμπίας 7)ΑΧΑΪΑ Α.Ε.
Η μικρή Ελίνα παρέα με τον φίλο της το Σκιάχτρο , ταξιδεύει στη χώρα των βιολογικών προϊόντων, συναντά τα χαρούμενα λαχανικά και τα ευτυχισμένα ζώα και γνωρίζει τον τρόπο που μεγαλώνουν. Πηγαίνει όμως και εκεί που παρασκευάζονται τα «άλλα» και βλέποντας τα δυστυχισμένα ζώα και τα φοβισμένα λαχανικά, αλλάζει τρόπο ζωής και διατροφής και μένει για πάντα στη χώρα των βιο-λιχουδιών.