Φιλανθρωπική μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Αγρίνιο για το «Χαμόγελο του Παιδιού» [pics + video]

Συγκινητικές στιγμές έζησαν το βράδυ της Κυριακής, 20/12/2015 όσοι και όσες βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του Χαμόγελου του Παιδιού και με στόχο την ενίσχυσή του.

Την εκδήλωση στην οποία παρέστη ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ.Κ.Γιαννόπουλος, στήριξαν με τις δυνάμεις τους ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, οκτώ πολιτιστικοί σύλλογοι και δύο μουσικές ορχήστρες, και φυσικά πλήθος κόσμου, αποδεικνύοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο ιδίως τούτη τη δύσκολη για όλους εποχή. Τα σημαντικά έσοδα που συγκεντρώθηκαν τόσο από το εισιτήριο των 3 ευρώ όσο και από τα τηλεφωνικά μηνύματα που απέστειλαν όλες τις προηγούμενες ημέρες οι δημότες στους ειδικούς πενταψήφιους αριθμούς, θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου αυτό να συνεχίσει το σημαντικό κοινωνικό έργο του.

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, ο οποίος επισκέφτηκε το Αγρίνιο ειδικά για την εκδήλωση «Χορεύουμε για το Χαμόγελο», ευχαρίστησε το Δήμο, τους συλλόγους καθώς και τους απλούς πολίτες που συμβάλλουν ώστε «να μην αφήσουν το «Χαμόγελο του Παιδιού» να σβήσει». Δεν παρέλειψε ωστόσο να παρουσιάσει την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός εξαιτίας της κρίσης, αναφέροντας ως βασικότερους λόγους την έλλειψη κρατικών επιχορηγήσεων και τις περιορισμένες δωρεές.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου εξήρε το «Χαμόγελο του Παιδιού» για το έργο και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει στην κάλυψη των τεράστιων και πολύπλευρων αναγκών των παιδιών στην περιοχή μας και σε ολόκληρη τη χώρα. Τόνισε επίσης ότι η δημοτική αρχή ταυτίζεται πλήρως με το βασικό του σκοπό που δεν είναι άλλος από την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο καθώς και στην εξασφάλιση των απαραίτητων για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους. Ευχαρίστησε δε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση στο κάλεσμα αγάπης και αλληλεγγύης του Δήμου και κάλεσε όλους τους δημότες να παραμείνουν σταθεροί συμπορευτές σε κάθε εκστρατεία που οργανώνεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της δημοτικής αρχής.

«Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στη δυστυχία και κυρίως δε πρέπει να μένουμε αδιάφοροι και θεατές . Ο Δήμος Αγρινίου στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα, όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια και συμπαράσταση. Μέσα από τον τομέα της Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου και με καθημερινές δράσεις που οργανώνουμε προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τους πάσχοντες συνανθρώπους μας», υπογράμμισε.

Ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, κ. Δημοσθένης Καπώνης δήλωσε χαρούμενος και ικανοποιημένος από την υπέροχη εκδήλωση και τόνισε, ότι η ΓΕΑ θα είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε δράση που έχει επίκεντρο τα παιδιά. Ακολούθησαν χοροί από τους χορευτικούς συλλόγους, χορευτικό τμήμα Κ.Ε.Δ.Α , Λαογραφικός Όμιλος Γ.Ε.Α., Σύλλογος Ποντίων Αιτ/νίας “Δημήτριος Ψαθάς”, Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτ/νίας, Χορευτικός Σύλλογος “Αιτωλός”, Χορευτικός Σύλλογος “Ρίζες”, Χορευτικός Σύλλογος “Το Χοροστάσι”, Χορευτικός Σύλλογος “Θεστιείς”, το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζευγαρακίου. Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μουσικές ορχήστρες ΕΠΤΑΣΗΜΟ και SimpeΜόρια. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν το Χαμόγελο του Παιδιού μπορούν να συνεχίσουν την αποστολή μηνυμάτων στο 54020 πληκτρολογώντας τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO (χρέωση 2,46 € ανά SMS) ή να καλούν στο 14545 από σταθερό (χρέωση 2,28 € ανά κλήση) ή κινητό (χρέωση 2,46 € ανά κλήση).